Konsultrollen och förväntningar

Hej bloggläsare! De senaste veckorna har vi kunnat läsa flera fantastiska inlägg om hur roliga och lärorika introduktioner vi har på EY. En spoiler redan nu, mitt inlägg kommer inte handla om det – positivt eller negativt, välj själva. Till skillnad från flera andra bloggare detta år har jag redan varit på EY ett tag. I november firar jag ett år på EY och Insourcing Services – och det har definitivt varit en resa. En resa fylld av utmaningar, fantastiska kollegor, nya vänner och såklart massa lärdomar. Insourcing Services erbjuder interimslösningar till företags ekonomiorganisationer, exempelvis vid föräldraledigheter, när någon har slutat eller för att täcka upp ett tillfälligt behov. 

Höst i Göteborg är inte så tråkigt ändå. Ett av få tillfällen när regnet höll sig undan.

Så medan mina bloggkollegor varit iväg på introduktioner och annat, vad har då jag gjort? Jo, jag har hunnit avsluta ett uppdrag och klivit på ett annat, samtidigt som jag sett hösten ta Göteborg med storm. Att kliva av ett uppdrag som sträckt sig över drygt tio månader var såklart tråkigt men samtidigt kände jag mig riktigt taggad på att få gå vidare till nästa uppdrag som redan var påskrivet och redo att starta. Detta är ju en av anledningarna till varför jag har valt att jobba som konsult, för att under en period få en god insikt i vad företag gör och på bästa sätt hjälpa dem framåt i sin resa, men också att hinna utveckla mig själv så mycket som möjligt.

Det finns alltså både positiva och lite mindre positiva saker med att vara interimskonsult. Det jag däremot är mest imponerad av efter mitt första uppdrag är min utvecklingskurva. Det känns som den gått spikrakt uppåt. Förutom smörgåsbordet av interna kurser har jag ställts inför många lärorika utmaningar ute hos kunden. Första gången jag klev in genom dörrarna på EY hade jag förväntningar om att få möjligheten att verka i olika branscher, upptäcka olika företagskulturer och testa på olika roller. Om detta uppfylls återstår att se, men efter min första vecka på mitt nya uppdrag är jag inte speciellt orolig över att jag ska bli besviken.

Den största skillnaden mellan mina två uppdrag hittills är definitivt pendlingen. Från 5 minuter till 1,5 timme, men med kaffe går allt!

Det som är extra roligt med mitt nya uppdrag är att vi är två stycken och dessutom är vi från olika grupper på EY. Hon är också från FAAS (Financial Accounting Advisory Services) men tillhör Process Excellence (PE). Det är kul att redan på andra uppdraget få arbeta och samarbeta med en kollega, framförallt med någon som är mer senior än mig själv. Förutom att vi kommer hjälpa kunden att utveckla sin ekonomiavdelning är jag säker på att jag kommer lära mig en hel del nya saker, både genom uppdraget i sig och av min EY-kollega.

Som Hannes tidigare skrev i sitt första inlägg ”Att stiga på bloggtåget tillsammans med oss rekommenderas starkt!”. Och jag säger detsamma. Stjärnmarkera och besök oss ofta. Vi hörs snart igen!

/Jennifer