Avspark för hösten!

Häromveckan lyckades vi turligt nog pricka in en av årets sista sensommardagar när cirka en tredjedel av EY:s Region Öst samlades på ett magiskt Gränsö slott. Det fanns otroligt mycket att se fram emot – vi skulle ju ändå till ett slott med spa och fantastiska vyer – men jag var klyschigt nog mest sugen på att få träffa och umgås med alla kollegor, både de man redan träffat eller pratat med tidigare, men även alla andra nya människor.

Utsikt mot Östersjön från balkongen.

En lyckad kick-off ska enligt mig få en att landa i en gråzon av att inte kunna skilja på vad som är arbete och nöje men där professionaliteten ändå upprätthålls av en viss seriositet och kunskapsberikande – något som vid en första anblick kan verka som att det ena bör vara på bekostnad av det andra. Så var det inte. Hela dagen genomsyrades av ett perfekt flöde av aktiviteter: tal, extern föreläsare, lunch, workshops och grupptävling runt slottet med interaktiv frågesport på surfplattor. Och det var bara första halvleken.

Efter att ha bommat prispallen totalt gick jag och min rumskamrat raka vägen till hotellrummet, bytte om till spa-kläder, gick förbi spa-baren på en liten takeaway och satte oss i utomhusjacuzzin. Allteftersom fylldes hela spa-avdelningen på av EY-kollegor och efter att ha minglat i jacuzzin tillräckligt länge för att ha tillagats till medium/rare blev det dags att förhastat göra sig i ordning för middag och dans. Ingen spa-tid fick gå till spillo.

En del av grupptävlingens slagfält; här fanns objekt att fota, frågor att svara på och hemliga skyltar att hitta.

Middagen var deliciös och avslappnad med temat ”sommarfin”. Vi bjöds på tre rätter och det uttrycktes ett stort tack till alla inblandade som sett till att dagen blev så lyckad. Efter det var det egentligen inte mycket som behövde sägas. Vi åt upp och när vi hade smält maten och den sista kaffeslurken var uppdrucken drog DJ:n igång musiken. Jag måste säga att det var nog den första gången i mitt 30-åriga liv som en fest haft ett fullt dansgolv från den allra första låten till den sista. Och ja, ”Stad i ljus” spelades fem gånger.

Under alla dagens moment hade det så genomtänkt anordnats så att alla människor blandats så mycket som möjligt. Vi hade diskuterat, lyssnat, utbytt kunskaper, lekt, tävlat, minglat och dansat. Okända, nya och bekanta ansikten transformerades till familjära ansikten. Under förmiddagen hade regionchefen bland annat talat om att stärka banden kontoren sinsemellan och det råder ingen tvekan om att dagen förde oss i rätt riktning. Det är påtagligt att vi investeras av känslor och det gör att man investerar i känslor tillbaka. Det är svårslaget.

Tack för en riktigt bra kick-off!