Arbetsvecka 4. Våning 61.

Utsikten från mitt hotellrum på våning 61

Jag heter Alexandra Westlin och jag är det senaste tillskottet i Strategy & Operations-teamet på Transaction Advisory Services, som även går under namnet EY-Parthenon. Jag har nu varit en del av EY-familjen i cirka en månad – och vilken första månad! Bättre start på arbetslivet är nog svårt att få.

Efter tre veckor med projekt på kontoret i Stockholm så spenderades min fjärde arbetsvecka på betydligt varmare (40 grader!) och sandigare breddgrader – i Dubai för Parthenon Offsite Week 2019. Varje år går Parthenon Offsite Week (POW!) av stapeln, en utbildningsvecka tillsammans med cirka 750 EY-Parthenon-kollegor från Europa, Mellanöstern, Indien och Afrika. Och årets upplaga gick alltså av stapeln i Dubai.

POW 2019 gruppbild

Veckan var fylld med kurspass som främjade såväl personlig utveckling som kompetens. POW! är både för nyanställda, som jag, liksom för de mer erfarna, då veckan erbjuder olika typer av utbildningar beroende på intresse och senioritet. I mitt fall gick jag kursen Introduction to Strategy Consultancy tillsammans med en peer group på ungefär 13 personer. Denna grupp bestod under hela veckan, där övningar och småprojekt gjordes i olika konstellationer inom gruppen – ibland i par, ibland i grupper om fyra t.ex.

Förutom utbildning så kantades veckan av nätverkande, roligheter och fest. Optimalt för att både bättre lära känna sina kollegor i det lokala teamet, men också för att lära känna medarbetare från stora delar av världen! Bilden intill visar välbehövligt poolhäng med delar av S&O-teamet efter en lång dags utbildning, och innan kvällens aktiviteter.

Jag fick även möjlighet att prata med Bill Achtmeyer, grundare av Parthenon och Senior Managing Director för EY-Parthenon. En riktigt pratglad och go’ amerikan!

Kursveckan i Dubai var toppen och jag hade sjukt kul tillsammans med alla POW:are. Jag, som nyanställd, fick verkligen möjlighet att lära känna såväl organisationen som kollegor på ett annat sätt än genom projekt och på kontoret. Så ja, jag tror jag minsann har haft världens bästa start på arbetslivet.

Från Dubai och våning 61, så är jag nu tillbaka i Stockholm och våning 5B – och är riktigt taggad på att få mingla och lära känna er övriga kollegor! Hoppas vi ses snart!

Här kommer ytterligare lite bildbevis på att vi hade det trevligt! Fr. vänster: Välkomstmaskot på hotellrummet, presentation om EY-Parthenon, S&O-partner Krister Skålberg utklassar alla i vågmaskinen, galamiddag med välkomsttal av Bill Achtmeyer, uppklätt Stockholmsteam redo för galamiddag.