Summering av året och en hyllning av de som hyllas bör

Hej på er!

Laguppställning – Tomislav och undertecknad efter avslutad year-end conversation.

Det är dags att tacka för mig som bloggare på Karriärbloggen. Det är snart ett år sedan jag startade min karriär här på EY. Vad passar då bättre än att skriva detta inlägg precis efter genomförd year-end conversation (årssummering) med min counselor, Tomislav Andric. En counselor är en senior konsult med gedigen erfarenhet vars uppgift är att coacha juniora medarbetare i deras karriärer. Tomislav och jag har under året haft regelbundna möten där vi inom vad som kallas LEAD följt upp på mina karriärmål och hur jag utvecklats i rollen som konsult. Vi har gått igenom feedback från projekt jag arbetat i och baserat på denna stämt av vad jag bör arbeta på framöver.

Så vad har vi avhandlat under våra möten – vad har jag gjort under året?

Som del av Technology Consulting har jag under min relativt korta karriär (10 månader) varit delaktig i både externa och interna projekt. Externt har jag varit del av ett team som bistått ett bolag inom telekom i deras val av lösningar för framtidens arbetsplatser, samt utvecklat en robot som automatiserat processer relaterade till revisionen av en nordisk franchise-kedja. Jag har gjort punktinsatser i projekt där vi bistått kunden med analyser kring kostnadsbesparingar och i skrivande stund arbetar jag på ett projekt kopplat till strategiska frågor inom markförvaltning och infrastruktur.

Jag har även jobbat med interna projekt, en stor del av dessa inriktade mot att sälja in nya uppdrag till oss på Advisory Services. Här har jag fått inblick i såväl privat som offentlig sektor och insyn i flertalet spännande områden kopplade till Internet of Things (IoT), smarta städer, satellitkommunikation, GPS-positionering, innovationsupphandling – ja till och med flyttplanering av hela sjukhus!

Spännade tech-nörderi på STHLM TECH Meetup där EY är sponsor.

Jag har även fått utlopp för mitt nörderi kring Artificiell Intelligens (AI). Tillsammans med Emerging Technology – en grupp här på EY inriktad mot framtida teknik – har jag deltagit i studiecirklar och föreläsningar på ämnet, samt spridit kunskap internt genom egengjorda presentationer. Jag och en kollega har även pitchat AI mot våra kunder vilket har varit ruskigt roligt!

I denna mylla av projekt och aktiviteter som skjuter förhållandevis spretigt är det inte alltid lätt att hitta en röd tråd – att se hur alla erfarenheter kan relatera till varandra för att bygga karriären i rätt riktning. Här har Tomislav under året varit ett fantastiskt stöd och bollplank. Med sin gedigna erfarenhet har han gett värdefulla tips och tagit mig ner mig på jorden när det behövts. Då denna bloggs syfte är att belysa karriären på EY vill jag i mitt sista inlägg passa på att hylla de som hyllas bör: Tomislav och alla andra counselors! Tack för er coaching och feedback, det är ni som är ryggraden i karriärbyggandet!

Med det sagt önskar jag counselors och läsare en riktigt härlig sommar. Hoppas ni får lite välförtjänt semester innan en spännande höst tar vid med nya utvecklingsmöjligheter.

Från solstolen,
Ilari