Ett sista hej

Hej bloggläsare!

Nu är det min tur att få tacka för mig. Jag hoppas att ni har tyckt att det har varit kul att få följa oss under vårt första år på EY.

Nu när det är lite lugnare efter högsäsongen kan man passa på att ta en liten kaffepaus ibland.

Tiden går verkligen snabbt och att mitt första år snart är slut känns galet. Jag kommer ihåg första dagen när jag klev in på kontoret i Malmö som om det var igår. Det var en väldigt varm dag i augusti och jag var så nervös. Hur skulle mina nya kollegor vara? Skulle jobbet passa mig? Skulle jag klara högsäsongen? Men tänk vad bra det blev! Kollegorna gör arbetet till en roligare plats och stöttar och hjälper till när det behövs. Min första högsäsong är avklarad och jag trivs verkligen med arbetet. Det känns som att året har gått så fort att jag missade några månader under våren, samtidigt som jag också har hunnit med väldigt mycket.

Jag har lärt mig otroligt mycket under året och jag tror att det kommer märkas ännu mer när vi får hjälpa de nya medarbetarna till hösten. Jag är tacksam för all utbildning vi har fått av EY och all stöttning jag har fått av mina kollegor. Även om det inte alltid varit så lätt så har jag alltid löst det till slut och skaffat ännu mer erfarenhet som jag kunnat använda till andra uppdrag. Arbetsuppgifterna blir också roligare när man lär sig förstå bättre varför man granskar de olika delarna av bolaget. Jag ser en tydligare röd tråd i arbetet vi gör och hur olika förutsättningar hos kunder påverkar revisionen. Nu känner jag mig redo för ett nytt år med nya utmaningar!

En av de bästa sakerna under året har varit att få vara en del av även andra aktiviteter som studentkvällar, Talent Training och EY Entrepreneur of the Year. Stort tips till alla er där ute som börjar jobba hos oss: engagera er i aktiviteter utanför de vanliga arbetsuppgifterna! Det ger lite roliga avbrott i arbetet och du får träffa många nya kollegor och studenter som är väldigt trevliga.

Med detta sagt så längtar jag efter vår sommarfest och sedan en välförtjänt semester. Jag hoppas vi ses i framtiden!

/Emma