Mina projekt under ett år på EY

Ett sprudlande Spot On-gäng i motljus under sommarfirandet på Liseberg.

Det här är mitt sista inlägg på Karriärbloggen, vilket innebär att jag snart har jobbat ett år på EY. I mitt huvud känns det helt galet, hur kan tiden ha gått så snabbt? I och med att det första året snart är förbi så har vi också har haft vår årliga SPOT ON Summer celebration. I ett tidigare inlägg skrev jag lite om vårt onboardingprogram SPOT ON, som sträcker sig över de två första åren på EY. Nu har vi alltså gjort klart vårt första år och avslutade det med ett storslaget firande på självaste Liseberg. En helkväll i femkampens, matens, karusellernas och lyckohjulens tecken – en riktigt kul och härlig kväll!

Förutom alla kurser och uppdrag jag gjort inom SPOT ON, har mitt första år även innehållit fyra olika projekt, flertalet interna roller (bland annat rollen rekryteringsansvarig i Göteborg som jag skrev om här) och en hel hög med offerter. Det har varit både kul och lärorikt.

Tävlingsinstinkten var på topp under kvällen och blandades med många glada skratt.

Vad det gäller projekt har jag ofta fått frågan från personer som inte jobbar på EY om hur ett ”vanligt” projekt på Advisory Services ser ut, till exempel hur långt ett projekt är och hur många som jobbar i projektet. Det mest korrekta (och också det mest konsultmässiga) svaret är: ”Det beror på”. Hur intetsägande det här svaret än må verka så stämmer verkligen. Inget projekt är det andra likt och både tidsspannet och teamstorleken varierar stort. Det finns helt enkelt inget ”vanligt” projekt. Men när jag nu sammanfattar mina första 10 månader på EY kan jag i alla fall berätta hur mina fyra projekt har sett ut:

Projekt 1
Teamstorlek: 2 personer
Projektlängd: 1 år

Projekt 2
Teamstorlek: 4 personer
Projektlängd: 8 veckor

Projekt 3
Teamstorlek: cirka 15 personer
Projektlängd: 1 år
Min medverkan i projektet: 6 veckor

Projekt 4
Teamstorlek: 2 personer
Projektlängd: cirka 3 år
Min medverkan i projektet: 4 månader (hittills)

Som ni ser varierar både teamstorlek och längd på projektet kraftigt. I två av de fyra projekten har jag inte heller varit med i hela projektet utan bara i vissa faser. Projekten har överlappat varandra över året och har också varierat i intensitet. Att projekten har varit så olika har gjort att jag har fått möjlighet att utvecklas genom att jobba med olika arbetssätt och med flera olika kollegor. Den variationen och utvecklingsmöjligheten har jag verkligen uppskattat.


Det är med vemod i bröstet jag skriver mina sista rader i Karriärbloggen men lämnar med varm hand vidare till de nya bloggarna som tar över i höst, jag vet redan nu att de kommer att vara grymma!

Avslutningsvis skulle jag bara vilja säga att om du har några frågor eller funderingar så är det fritt fram att höra av dig till mig, antingen via LinkedIn eller mail.

Ha nu en riktigt härlig sommar, det ska jag ha!