Be inte om medvind – lär dig segla!

Tjena,

Skepp ohoj – En vacker och felparkerad båt i närheten av kundens kontor.

Med en felparkerad segelbåt hälsar jag sommaren välkommen! På samma gång inser jag att det snart är ett år sedan jag började jobba som konsult. I detta blogginlägg kommer jag kort att summera mitt år, men framförallt drömma om min semester! 🙂

Mitt år har varit riktigt bra och jag är glad över att jag 1) förstått mycket nytt, 2) varit en omtyckt lagspelare, och 3) levererat med hög kvalitet. Det här har jag fått göra i tre externa projekt och i många interna roller. Detta inom olika och spännande ämnesområden såsom företagsköp, robotrådgivning och informationssäkerhet. Jag är särskilt stolt över att jag lärt mig grunderna i att arbeta som konsult!

En viktig insikt här är att konsultarbete precis som allt annat kräver övning. Då nya kollegor börjar på EY, är själva tanken med första året att de ska få så mycket övning som möjligt. Detta för att de ska ha en grund att bygga på, känna sig mera trygga i rollen och därmed kunna prestera på toppen av sin förmåga och skapa värde för kunden, EY och (kanske framförallt) sig själva.

Semestern är inte här riktigt ännu, men något jag gärna övar på i sommar är att segla! Jag har några pärlor i min närhet som är väldigt duktiga på det, och andra som åtminstone har en båt. Jag siktar därför på några seglatser och en regatta denna sommar. Så klart vill jag att man använder mig för att ”köra båten”. Målet är ju att jag i sinom tid ska kunna göra det själv!

I övrigt så tänker jag vara i Norrland; dels hemma hos mamma och pappa i Jämtland, men också i fjällen och på roadtrip ännu längre norröver. Det ger tid för reflektion, men kanske inte från solen. Därför avrundas sommaren i ett 47 grader varmt Alicante och i ett förhoppningsvis svalare men lika vackert Helsingfors. Hela sommaren blir amazing!

Med de orden, vill jag tacka för året som varit. Nu tar vi det i mål!

Bästa hälsningar

Kenneth