Ett år på EY

Hej alla!

Så är tiden kommen för mitt sista inlägg här på Karriärbloggen efter snart ett år på EY. Och vilka månader det har varit! För ungefär ett år sedan tog jag examen, information om första EY-utbildningen i Toledo började ramla in och jag skrev min ansökan till att skriva på bloggen. Det har hänt mycket sedan dess, och att gå från livet som student till mitt första kontorsjobb har varit en omställning. Inte minst när det kommer till att stiga upp tidigt på morgonen (nej, jag är ursprungligen inte en morgonmänniska).

Jag och min blogg-kollega Emma i Toledo förra året.

Hur ska jag summera de senaste månaderna i ett inlägg? Det är otroligt hur mycket kunskap jag har fått under bara ett år på olika revisionsuppdrag, och hur många kollegor och kunder jag har haft kontakt med. Detta är vad jag tycker är roligast med jobbet, den stora variationen av olika typer av uppdrag och team, och hur många människor jag lär känna. Att lära sig nya saker, ta med sig kunskap mellan uppdragen och att hela tiden bygga på förståelsen för revision, är en härlig känsla.

Vissa framsteg har förstås gjorts under året, men många gånger har det också känts som att jag lär mig för långsamt, tar för lång tid på mig att utföra uppgifter och är allmänt förvirrad. Men jag antar att det ibland kan kännas så när man börjar på ett nytt jobb. Jag kan även erkänna att jag begått min beskärda del av misstag under året, men det är lätt hänt att skicka iväg ett mail och glömma att bifoga dokumentet i fråga… Allra första gången jag skulle åka ut på uppdrag hos kund blev det ett missförstånd kring samåkning från kontoret, och det slutade med att jag fick hoppa på bussen, tåget och till sist ta en taxi för att komma på plats. Inte riktigt den stressade situation man vill uppleva sin första dag på sitt första uppdrag, men det är ju sånt som kan hända! Sedan är det en lugnande tanke att det allra mesta faktiskt löser sig i slutändan.

Nu är semestern mindre än 50 dagar bort, vilket känns lite märkligt då det känns som att jag nyligen började jobba. Självklart ser jag fram emot lite sommar och ledighet, men jag kan inte låta bli att blicka framåt och tänka lite grann på hösten också. Det ska bli väldigt intressant att revidera samma uppdrag som jag gjorde när jag var nyanställd, och förhoppningsvis uppleva att jag lärt mig en del sedan dess. Om cirka en vecka bär det av till Rhodos för utbildning, det ska bli så roligt att träffa kollegorna jag inte sett sedan Toledo förra året. Nu gäller det bara att försöka jobba undan en del arbetsuppgifter innan vi åker. Tack för den här tiden, det har varit en härlig upplevelse att vara en del av Karriärbloggen under året, men nu väntar nya utmaningar!

Ha det gott igelkott,

/Frida-Maria