Glada nyheter: jag har blivit buddy!

Hallå vänner,

Nu börjar vi närma oss slutet av det här året – det är bara två månader kvar innan stora delar av Advisory Services går på en lång och välförtjänt semester. För några är det premiär för betald (!) ledighet. Ni förstår hur exalterade vissa är.

Nu rundar jag snart av mitt första år på EY. Jag tänkte passa på att dela en väldigt glad nyhet – jag har blivit buddy!

Vad har jag skrivit om det här året? Jag har skrivit om mina första månader i Stockholm och om hur det var att byta Göteborg och studentliv mot Stockholm och livet som konsult. Jag har också skrivit om hur man kan navigera och resonera avseende den jobbdjungel som finns och om hur jobbet kan ta dig till platser som du aldrig varit på tidigare. Dessutom har jag skrivit om EY Reversed Mentoring, ett Advisory Services-initiativ där juniora medarbetare blir mentorer till partners. Jag hoppas att inläggen har varit till nytta för dig (och kanske också intressanta och lite roliga). I mitt sista inlägg tänkte jag dela en väldigt glad nyhet – jag har blivit buddy!

En berättigad fråga är: vad är en buddy? Det är faktiskt precis vad det låter som – en vän, en polare, någon som du kan vända dig till om du har frågor eller funderingar. Hur fungerar det? Jo, alla nya får en buddy som blir en kombinerad vän och kollega. Denna buddy blir lite ansvarig för att kolla läget och se till att alla frågor och funderingar är besvarade. Det är alltså en person du kan vända dig till. Genom vårt buddy-initiativ ser vi till att alla nya redan innan starten i augusti i alla fall känner en person på EY. Ofta träffas buddy och buddee över en lunch innan sommaren, men det kan också vara över en kaffe eller annan valfri enhet. Det behöver nödvändigtvis inte vara så uppstyrt.

Det kan vara bra för nerverna att kunna hälsa på någon man känner första dagen på jobbet. Jag kommer ihåg att jag uppskattade det när jag började – att någon tänkte lite extra på mig den där första dagen. Något som jag tycker är väldigt roligt är att min buddy-familj (fyra generationer) fortfarande äter regelbundna luncher tillsammans. Det är ett bra sätt att lära känna fler på EY men också ett bra sätt att hålla kontakten med de som slutar. Det är något som du kommer lära dig på EY – ditt nätverk är betydligt viktigare än vad du tror. Så en sista uppmaning från min sida: använd din buddy för att utvidga ditt nätverk och efterfråga gärna luncher med buddy-familjen (be din buddy att fixa det!). Jag ser fram emot att hjälpa min buddee att få den bästa möjliga starten i augusti.

Avslutningsvis vill jag önska dig stort lycka till och en fantastisk vår! Jag hoppas att du mellan uppsatser och seminarier njuter av vårsolen på uteserveringar. Själv hade jag rosépremiär förra helgen och planerar nu att inviga uteserveringen på Boqueria inom kort. Våren är härlig på det sättet.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring något som mina kollegor eller jag har berört med våra inlägg. Det är givetvis helt OK att fråga om sådant som vi inte har berört också. Maila mig eller kontakta mig på LinkedIn. Don’t be a stranger!

Vi hörs!