Ständigt lärande på EY

Hej alla läsare!

Hoppas allt är bra med er och att ni har hunnit njuta av det fina vårvädret den senaste tiden!

Nu är det min tur igen och jag skulle vilja dela med mig av mina tankar kring en av de anledningar till att jag valde revision och EY, nämligen att EY har många bra utbildningar för de anställda. Det är skönt att veta att du inte förväntas kunna allt när du är klar med studierna, utan fortsätter utbildas och får grunderna även i teorin och inte bara i praktiken. Företaget inser att det är viktigt att investera i oss som är anställda så att vi kan utvecklas och göra ett ännu bättre jobb.

Det är roligt att träffa sina kollegor på utbildningar från andra kontor. Här är jag och Frida-Maria från Lunda-kontoret på utbildningen i Toledo.

Jag tycker att det ger mig en större trygghet när jag har den teoretiska kunskapen om vad vi gör i vårt yrke. Det fungerar visserligen bra att lära sig genom att göra olika arbetsuppgifter, men genom att även ha den teoretiska grunden får man en bättre förståelse för varför man gör på ett visst sätt. Om man enbart lär sig praktiskt är det lätt hänt att man gör på samma sätt på alla bolag, utan att egentligen förstå och tänka på vad man gör. Det är lättare att man missar om något skulle vara fel, eftersom man inte riktigt förstår varför man gör som man gör eller vad det är man kontrollerar.  

Hos oss på EY så finns det en utbildningstrappa som man ska följa. Där finns olika utbildningar man ska göra beroende på hur länge man har arbetat. I början går alla samma utbildningar medan man senare läser utbildningar som är mer inriktade på den typ av bolag som man arbetar med. Det är såklart mest utbildningar i början när man är ny men även de äldre, som har arbetat många år hos oss, utbildas löpande. När man blir mer rutinerad och har jobbat några år så har man även möjlighet att själv vara lärare på dessa kurser vilket verkar väldigt kul.

Det finns många typer av utbildningar hos EY. Det finns främst webbutbildningar och utbildningar i klassrum som vi kallar det. Webbkurserna görs på datorn och avslutas ofta med några frågor du måste få godkänt på. Dessa är oftast inte alltför långa utan tar vanligtvis en eller två timmar. Utbildningarna som sker i fysiskt klassrum brukar gå vid flera tillfällen i olika städer så att man kan välja vad som passar en själv bäst. De flesta utbildningar brukar dock vara i Stockholm. Dessa utbildningar brukar ofta vara över flera dagar. Man åker vanligtvis med sin kull (de som arbetat lika länge) och vi brukar äta tillsammans och umgås på kvällarna för att sedan gå på lektionerna på dagarna. Det känns nästan som att vara tillbaka i klassrummen i Lund igen. Det är också roligt att träffa kollegor från de andra kontoren som är med på utbildningen. Det är ofta samma personer man träffar på utbildningarna och lär känna.

Så här fint såg det ut inför avslutningsmiddagen i Toledo.

De tre första åren åker man även utomlands på utbildningar. Första året åker alla nyanställda i hela Norden till Toledo som ni kanske känner igen sedan tidigare inlägg. Inför andra året så åker vi inom Assurance till Rhodos och de som ska börja tredje året ska till Amsterdam. Dessa utbildningar håller på cirka en vecka och man hinner lära sig väldigt mycket samtidigt som man har kul och lär känna nya kollegor. Jag tycker att utbildning på arbetet är viktigt, dels för att lära sig mer och för att utvecklas och dels för att bryta vardagen lite! 

Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa mina tankar om utbildningarna på EY. Ha det fint så hörs vi snart igen!

/Emma