En innovativ vinterkonferens på G

Hejsan alla läsare!

Ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka? – Karin Boye

För några veckor sedan i Val d’Isère. Som solkysst så behövdes skydd. Ibland ser även en konsult farlig ut!

Äntligen så har den förföriska våren kommit till oss i Stockholm. Men innan jag packar såväl täckjacka som skidutrustning djupt in i mina föräldrars förråd, så ska vi inom FSO (vi som jobbar med finanssektorn) i Norden på vinterkonferens i Åre. Tro det eller ej, men utöver skidåkning, umgänge (med alla nordiska kollegor) och andra härligheter, så kommer vi de facto jobba en del.

Själv så är jag med och förbereder en innovativ session som är centrerad kring vårt sätt att arbeta. Då alla EY:s kontor snart ska vara stora papperslösa laboratorier fullt utrustade med robotar, 3D-skrivare och intelligenta kylskåp så behöver vi tänka om. Nåja – april april din dumma sill. Med det sagt, så är det viktigt för ett kunskapshus som vårt att tänka nytt. Och framtiden är ju redan här!

Vår session i Åre kommer att kretsa kring något som heter ”Google Design Sprint” och hur vi kan applicera det på vårt dagliga arbete. I korthet så är en sprint ett grupparbete var man snabbt utvecklar och presenterar en prototyp. I och med detta får man feedback, och kan vidareutveckla den prototyp man redan har. Det bästa – metodiken kan appliceras på vad som helst! Man gör ungefär såhär:

  1. Map – Förstå vilka problem som finns.
  2. Diverge – Identifiera flera olika möjliga lösningar.
  3. Decide – Bestäm vilken lösning som är bäst.
  4. Prototype – Skapa det man bestämt sig för.
  5. Test – Presentera för andra och begär in feedback.

Låter detta enkelt? Det är precis det som är tanken! Viktigt att komma ihåg är att utvecklingsprojekt ofta kan vara extremt komplicerade, vilket gör dem långdragna (vi pratar i vissa fall månader eller år). Med Google Design Sprint är tanken att denna tid ska kunna reduceras till fem effektiva dagar (eller i vårt fall 50 intensiva minuter…). Heja EY och alla 350 deltagare – det ska gå prima!

Jag ser som ni förstår mycket fram emot vår resa till Åre. Kanske ses vi där nästa år! 😊

Bästa hälsningar

Kenneth