Talent Training Advisory – en lärorik och rolig väg till anställning på EY

Hej!

Ludwig Söderman

Jag heter Ludwig och har det stora nöjet att få vara gästskribent här på Karriärbloggen idag. Det finns en anledning till varför just jag är gästskribent och varför jag är det just nu. Är du nyfiken på en framtida karriär som managementkonsult? Då ska du fortsätta läsa!

Jag, tillsammans med Jenny, är nämligen projektledare för årets upplaga av Talent Training Advisory som är ett talang- och utbildningsprogram för studenter med en ambition och ett intresse av att komma in i konsultbranschen. Det var så min resa på EY började, som deltagare i Talent Training Advisory 2016. När jag var student på KTH sökte jag och kom med i programmet vilket lade grunden för min fortsatta karriär på EY.

Om vi backar bandet lite, till våren 2016. Då var jag var en ganska vilsen student och hade absolut ingen aning om vad jag ville göra efter examen. Det var bara lite drygt ett år kvar till jag skulle lämna högskolans trygga värld. Hur gör man i näringslivet? Var hittar man ett jobb? Vilken bransch är jag intresserad av? Så många frågor men så få svar. Målet fick bli managementkonsult för att lägga en bra grund för min fortsatta karriär, men hur får man ett sådant jobb? Är det inte hög konkurrens? Och då hittade jag den, en annons för Talent Training Advisory på EY. Vägen till Talent Training är ganska straight forward; efter ansökan, onlinetester och en assessment-dag under våren fick jag reda på att jag hade en plats i 2016 års upplaga.

Ett glatt gäng från 2016 års upplaga av Talent training.

Efter sommaren drog skolan igång igen men även Talent Training. Jag var otroligt taggad och såg verkligen fram emot att få träffa alla deltagare och absorbera all kunskap jag bara kunde. Det första tillfället var teambuilding vilket innebar fångarna på fortet ute på Kastellet i Vaxholm med de andra deltagarna och några EY-medarbetare som tidigare gått programmet. En mycket trevlig eftermiddag och kväll där vi lärde känna varandra men även fick känna på kulturen på EY lite grann.

De efterföljande fem tillfällena ägde rum på EY:s kontor på Jakobsbergsgatan 24 mitt inne i stan under sen eftermiddag och kväll. Varje tillfälle bestod av en blandning av utbildningssessioner (så som strukturerad problemlösning, presentationsteknik, praktisk tillämpning och caselösning) och en stor dos EY. Medarbetare från alla olika avdelningar inom Advisory Services deltog under programmet och pratade om EY och sina respektive områden. Något jag verkligen uppskattade var att få träffa så många olika medarbetare och få en känsla av hur det verkligen är att arbeta på EY. Sex veckor gick otroligt fort, tiden verkligen flög fram. Det sjätte och avslutande tillfället bestod av en casetävling och en härlig avslutningsmiddag.

Jenny och Ludwig – stolta och taggade projektledare för Talent training 2019.

Vad hände då efter Talent Training? Jo, jag hade fått en bättre förståelse för vad det faktiskt innebar att jobba som managementkonsult och dessutom blivit helt besluten om att EY var ”mitt” företag – trevliga kollegor, spännande projekt och energifylld atmosfär. Jag hade fått svar på de frågor jag hade och sökte en heltidstjänst direkt efter sista tillfället i oktober. Eftersom alla avdelningar från Advisory services hade varit med i programmet och presenterat sig visste jag vilken avdelning jag vill börja på, nämligen People Advisory Services, även kallat PAS. Jag gillade EY och EY verkade gilla mig och hösten 2017 började jag mitt första riktiga jobb efter examen – på EY och på avdelningen PAS.

Nu har det gått tre år sen jag sökte Talent Training och det har gått cirka ett och ett halvt år sen första jobbdagen. Förra året var jag biträdande projektledare och i år är det min tur att axla rollen som projektledare. Tillsammans med Jenny (som gick Talent Training 2017) ska vi se till att årets program blir ännu bättre, ännu roligare och ännu mer givande för deltagarna.

Ansökan till årets Talent Training ligger uppe nu till och med 31 mars och du hittar den här. Om du är det minsta intresserad av EY och management consulting så tveka inte, sök redan nu 😊.

Mina topp 3 med Talent Training:
• Alla trevliga deltagare och konsulter! Jag insåg ganska snabbt att EY var min ”cup of tea”!
• Utbildningsmomenten! Jag lärde mig väldigt mycket och de kurser vi läste var en miniversion av kurserna man sen går som nyanställd, vilket gör att man är väl förberedd om man börjar jobba på EY.
• Att lära känna EY och de olika avdelningarna på Advisory Services gjorde att jag med stort självförtroende kunde välja var jag ville söka mig.

Hoppas att vi ses!