EY peppar inför Women in Tech 2019

Nu är den snart här – den internationella kvinnodagen, 8 mars 2019. Kvinnodagen daterar hela vägen tillbaka till före första världskriget och har sedan dess varit en dag då viktiga frågor kring kvinnors rättigheter och jämställdhet lyfts. Hur spenderar teknikintresserade kvinnor denna dag på bästa sätt? Jo, på Women in Tech-konferensen i Stockholm så klart!

Alice heter jag och jobbar på Technology Consulting inom EY:s Advisory Services sedan hösten 2018. Under min tid hittills på EY har jag bland annat jobbat med IT-förändringar inom vården, Data Analytics på bank och Robotics. 8 mars kommer jag tillsammans med ett gäng taggade kollegor att befinna mig på Folkets Hus i Stockholm under den årliga konferensen – för, av och med kvinnor med ett gemensamt brinnande intresse för teknik. Om det är populärt? I år tog biljetterna slut på FYRTIOFEM SEKUNDER. (Dags att flytta till en större lokal kanske?)

Eftersom EY <3 Kvinnor inom teknik är vi en av huvudarrangörerna för Women in Tech och dessutom en av de partners som varit med och skapat konferensen. Detta innebär att vi kommer finnas på plats i monter men även hålla två seminarier under dagen. Om ni är på plats och är intresserade av hur ”IoT och automatisering kommer forma framtidens uppkopplade samhällen” eller hur ”en får finansiering till sitt tech-bolag” är ni varmt välkomna att komma förbi och lyssna.

Uppladdningsevent på EY:s kontor i samband med biljettsläppet.

I väntan på själva konferensen anordnas även ett stort antal event – bland annat höll vi i ett uppladdningsevent på EY:s kontor i samband med biljettsläppet då Microsofts Annica Wallenbro Stojcevski, Business Group Lead för Data, AI and Cloud tillsammans med vår egen stjärna och partner Marie Fossum Strannegård gav insikt i hur svenska företag använder AI. Missade du detta kan du se en sammanfattning här.

Kvällen före eventet brukar talare och sponsorer passa på att samlas, mingla och lära känna varandra. Detta år fick vi på EY möjligheten att stå värd för minglet, så vi ser fram emot att få hälsa alla dessa inspiratörer välkomna till vårt kontor, som en väldigt trevlig sista uppvärmning inför Women in Tech 2019.

Som ni förstår ser jag supermycket fram emot både Women in Tech och allt som händer runt omkring. Om ni också har turen att spendera er fredag på WIT, kom förbi EY:s monter och säg hej!

Hoppas vi ses!

/Alice

Detta taggade gäng EY:are kommer ni ha möjlighet att hänga med under konferensen!