Variation och utveckling

En del av Göteborgsgänget under julfesten för ett par månader sedan. Dessa är några av de otroligt kunniga personer som jag hittills jobbat med på EY.

När jag sökte mig till managementkonsultyrket var möjligheten till variation och ständig utveckling en av de största av de största anledningarna och variation har jag verkligen fått. Under de första månaderna har jag fått jobba med massa olika branscher och områden. Ingen dag har varit den andra lik och jag har lärt mig så mycket! Det är verkligen en brant utvecklingskurva i början. Jag har även fått jobba med väldigt många olika personer runt om i Sverige och Europa.

Innan jag började på EY hade jag fått höra att ”vi är ett globalt företag och vi har kunder och medarbetare över hela världen” men vad de orden egentligen betydde hade jag inte förstått. Nu börjar jag dock förstå vad de här meningarna rent praktiskt betyder. Många av våra projekt får inverkan på flera länder och kunskap till våra projekt inhämtas från alla världens EY-kontor – det finns alltid någon person, någonstans, som gjort ett liknande projekt.

Under mitt senaste projekt har jag genomfört intervjuer med flera personer från sammanlagt sex olika länder. Förutom att intervjuerna är väldigt värdefulla för projektet i sig känner även jag att jag lär mig väldigt mycket. Genom djupintervjuerna får jag möjlighet att förstå hur organisationer i olika länder kan skilja sig åt och en inblick i hur olika personer ser på olika situationer. Tänk vilken lyx att jag får sitta och lyssna på olika personers erfarenheter! Det ger mig så många fler perspektiv och förståelse för olika situationer. Mina förväntningar på variation och ständig utveckling i managementkonsultyrket har verkligen infriats!