Sportlov

Hallå igen!

Nu är vi snart inne i mars, vilket också innebär sportlov för många. Lite fun fact om sportlov, eller kokslov som det hette från början: Det infördes faktiskt för att myndigheterna skulle spara pengar, genom att inte behöva värma upp skollokalerna under de veckor som lovet infann sig på och som oftast var den kallaste tiden på året. Utöver detta så visade det sig samtidigt att effekterna på hälsan och resultatet i skolan blev markant bättre efter att eleverna varit ute i frisk luft och motionerat.

Långfärdsskridskotur på en fantastisk vinterdag!

Jag har under de senaste veckorna börjat läsa boken Hjärnstark, skriven av Anders Hansen, där även han trycker på hur viktig motionen i vardagen är för att bli mer stresstålig och intelligent. Något som ärligt talat varit lite bristfälligt från min sida under högsäsongen men som kanske får bli en utmaning framöver. En sak som har varit viktig för mig har varit att försöka koppla ifrån jobbet när jag har varit ledig och att ta vara på helgerna mer. Som här på bilden när jag åkte långfärdsskridskor en lördag i februari, sånt otroligt väder! Och även om det varit en period med lite för få soltimmar per dag så väger dagar som dessa ändå upp för det!

Fastän tiden har gått så fort och trots att jag inte får något sportlov så finns det mycket som jag ser fram emot under våren, här är tre saker:

• Studentkväll som vi ska anordna för ekonomstudenterna på Mittuniversitetet.
• Ett annat event som kommer hållas på kontoret nu i mars är en kvinnlig inspirationskväll som några kollegor från kontoret anordnar. Temat under kvällen är entreprenörskap och kvinnor i företagsledande positioner bjuds in, det kommer helt klart bli en intressant kväll!
• Det tredje är att vi snart får en ny kollega i Sundsvall och för mig innebär det att bli fadder för första gången. Jag har hört att man inte kan något tillräckligt bra förrän man kan lära ut det, så önska mig lycka till!

Vi hörs snart! 😊