Se hit systemvetare eller du med intresse för IT och systemvetenskap!

6 mars är det dags för den årliga studentmässan ”Systemvetardagen” på Stockholms Universitets institution för data- och systemvetenskap i Kista, Stockholm. Mässan är en av de största i Sverige för studenter med IT-bakgrund och i år är EY stolta över att vara ett av företagen som ställer ut där.

Många tror att EY är enbart en revisionsbyrå, men icke! Vi jobbar nämligen med flera olika områden utöver ekonomisk revision, bland annat rådgivning inom risk och verksamhetsutveckling, transaktioner, skatt och juridik. Inom nästan alla dessa områden söker vi alltid efter duktiga kandidater med IT-bakgrund som är intresserade av exempelvis dataanalys, informationssäkerhet, robotik och artificiell intelligens, då dessa teknologier och områden är något vi använder i vårt dagliga arbete och hjälper våra kunder med.

Jag, Stephanie, jobbar på EY:s affärsområde Advisory som managementkonsult inom IT-risk. Jag jobbar främst med att hjälpa företag att undersöka brister inom deras informationssäkerhetsfunktion och därmed rekommendera förbättringsåtgärder.

Och jag, Linda, som är ansvarig för Systemvetardagen för EY:s räkning tillsammans med Stephanie, är en del av EY:s Data Analytics-team inom revision.

Våra områden är kanske inte de typiska som man tänker att en managementkonsult eller revisor jobbar inom, men absolut säger vi – hos EY finns faktiskt möjligheter för de allra flesta, oavsett utbildningsbakgrund!

Vill du höra mer om hur det är att jobba med IT och tech på EY? Kom då till vår monter på Systemvetardagen 6 mars mellan 10-16 för att prata med oss och våra kollegor!

Vi ses!

//Stephanie och Linda