Jag startade året med en resa till Rumänien – vilken succé!

Hallå bloggen,

Som team blir man snabbt tighta när mycket ska hinnas med och man har utmanande deadlines.

Det var ett tag sedan vi hördes. Hur är läget? Har året börjat bra? Här på kontoret i Stockholm har vi kick-startat året ordentligt – både med jobb och rekrytering för hösten. Jag tänkte dela med mig av min start på året och hur det kom sig att jag besökte greve Draculas slott i januari (eller i alla fall såg det på håll).

Obligatorisk turistbild framför den enorma julgranen på torget.

I slutet av november blev jag tillfrågad om att bli en del av teamet som jobbar med ett av våra största risk-projekt. Teamet behövde förstärkning av en konsult och det skulle bli några intensiva månader, så jag sa naturligtvis ja. Beslutet var redan enkelt då teamet behövde åka till Rumänien i januari (ett land som jag då inte hade skrapat på min scratch map). Jag menar, vem vill inte starta året i ett snötäckt och iskallt Rumänien (cirka minus 12 grader)?

Victoria, du får vänta lite. Jag behöver fånga det här.

Direkt efter julledigheten gick resan mot Rumänien. Dagarna var intensiva men också väldigt roliga. Som team blir man snabbt tighta när mycket ska hinnas med och man har utmanande deadlines. Jag kommer tillbaka till det jag skrev om lagkänsla för några månader sedan, och min upplevelse är fortsatt densamma: det är viktigt med lagkänsla på EY. Nästan vad som helst kan bli intressant och roligt om du gör det med kollegor som du trivs med. Vi hade mycket jobb när vi var på plats i Rumänien, men vi passade också på att koppla bort jobbet ibland. Vi åkte bland annat till Transsylvanien för att besöka greve Draculas slott (vilket tyvärr var stängt när vi kom fram, så ni får googla ”Bran Castle” för bilder…), vi testade olika restauranger varje kväll, och vi utforskade hotellets bar som hade både biljardbord och bowlingbanor. Du får höra av dig om du vill ha poängsammanställningen, jag vågar inte dela med mig av den här.

Ovan går att sammanfatta med att jag hade en väldigt bra start på 2019 trots temperaturer på cirka minus 12 grader och decimeter med snö. Jag tycker dessutom om att resa och nu fick jag möjligheten att göra det med jobbet. Tycker du också om att resa och jobba över nationsgränser? Var tydlig med det när du söker jobb. Berätta för dem du träffar vad du är intresserad av och hur du vill att din karriär ska se ut. Försök att kommunicera din egna mål, men försök att vara öppen för att det inte alltid blir exakt som du tänkt dig. Min erfarenhet är det att oftast blir väldigt bra ändå. Och vem vet, en dag får du kanske möjlighet att åka till Rumänien och i alla fall se Draculas slott på håll. Förresten, kan du gissa var i Rumänien vi var? En närbild på den stora granen på torget kan eventuellt hjälpa dig på vägen.

Vi hörs!

Jakob