Ett av mina uppdrag inom onboardingprogrammet SPOT ON

Hej på er!

När du som nyexaminerad börjar som managementkonsult inom affärsområdet Advisory på EY blir du en del av vårt onboardingprogram SPOT ON. SPOT ON sträcker sig över två år och inom programmet får du bland annat åka till Spanien på utbildningsvecka, gå flera kurser hemma i Sverige och göra olika SPOT ON-uppdrag.

Ett SPOT ON-uppdrag är att du utför ett helt eget projekt med stöttning från en helt egen coach. Coachens roll är att komma med tips och tricks och även kvalitetssäkra arbetet under vägen. Under SPOT ON-uppdraget tränas du helt enkelt lite extra i att bli en bra managementkonsult, samtidigt som du har ditt ”vanliga” jobb och lär dig där. Projekten du utför är beställda av en mer senior kollega som behöver hjälp med någonting som rör deras jobb. Förutom att du hjälper din kollega är SPOT ON-uppdragen också också ett perfekt tillfälle för dig som nyanställd att lära känna fler personer på EY och även testa på nya områden eller uppgifter som du vill lära dig mer om.

Här är konferensen i full gång och jag sitter i publiken och ser hur resultatet av mitt arbete blev.

Under hösten hade jag ett SPOT ON-uppdrag som hette ”Prepare conference and workshop”. Konferensen och heldagsworkshopen skulle handla om aktivitetsbaserade arbetsplatser, men mer än så visste jag inte. Spännande tänkte jag, men svårt, hur ska jag helt själv kunna sätta ihop ett material till en konferens och en workshop utan att ha någon som helst kunskap om ämnet? Som tur var, var det ju inte alls så att jag skulle sätta ihop det här materialet helt själv och jag skulle inte heller designa en heldagsworkshop utan hjälp. Istället fick jag arbeta tätt ihop med både den seniora kollegan som beställt projektet och även skulle hålla i konferensen och workshopen, samt med min coach. Det här projektet sträckte sig över flera veckor där vi successivt arbetade fram ett material till konferensen. Helt plötsligt fanns det ett rejält material på plats plus att jag på köpet hade fått mycket mer kunskap om vilka metoder och koncept som används i arbetet med aktivitetsbaserade arbetsplatser.

När konferensen närmade sig fick jag även veta att jag hade möjlighet att åka med på konferensen och workshopen och det ville jag såklart göra! Det var väldigt roligt att få se vad allt mitt arbete hade lett till och hur det faktiskt blev när det presenterades. Som grädde på moset fick jag även vara med och hålla i några av de övningar som jag hade tagit fram till workshopen, det var väldigt kul och lärorikt.

Efter ett SPOT ON-uppdrag får du massa värdefull feedback från både beställaren och coachen, vilket definitivt hjälper till att utveckla dig och göra dig till en bättre managementkonsult. Jag är helt säker på att det här, och mina andra SPOT ON-uppdrag, har hjälpt mig att prestera bättre i mitt ”vanliga” jobb.