Julhälsning från Sundsvall

Man säger samma sak varje år, att tiden går så fort och helt plötsligt var det jul. Nu är det så igen och 2019 är bara en vecka bort.

Mycket har hänt sen sist, här på EY står tiden aldrig still! Speciellt ur mitt perspektiv som nyanställd så möts man av nya spännande möjligheter varje dag. Jag har bland annat varit till Stockholm på skattekurs, vilket var en intensiv genomgång av grunderna inom skatt och moms. Utbildningsprogrammet som vi går plus alla webbaserade kurser som vi får tillgång till på EY är en fantastisk fördel och förmån. Alla vet hur värdefullt ett bra kontaktnät är och genom dessa utbildningar så skapar man kontakter med människor runtom hela Sverige som man möter under kurserna.

Dessa utbildningar är inget man bör ta för givet, utan någonting som företaget investerar i oss. Just i tiden vi lever nu som handlar mycket om snabb utveckling och att man måste vara med och fortsätta att kontinuerligt utveckla sig. Där kliver utbildningarna in som en perfekt kombination till arbetet. Man bygger upp arbetslivserfarenhet och väver samman denna med löpande kursdagar för att ta sig till nästa nivå i karriären. Samtidigt var det extra roligt under kursen i Stockholm att träffa kollegor som man inte sett sedan första introduktionsveckan i Toledo. Första tanken kan vara att man inte hinner lära känna någon på bara några få möten, men efter att ha varit på utbildningarna hittills så längtar man tills nästa gång.

Ett regnigt Paris på andra advent.

Utöver det så har vi i Sundsvall också haft julfest, där jag och en kollega fick möjligheten att sitta i personalföreningen och därav också planera denna kväll. Det blev en rolig avslutning på året och nu är det bara att ladda batterierna inför högsäsongen som står runt hörnet, jag är förväntansfull men också väldigt nervös. Det känns som att det är nu kunskapen verkligen sätts på prov, men det kommer bli spännande!

Min uppladdning nu under jul och nyår blir genom att åka hem till familjen i Östersund där jag hoppas på mycket snö, god mat och mycket julstämning. Mer än det var i Paris där jag var och firade andra advent, i hopp om att få lite mer julkänsla. Men, som ni ser på bilden blev det mer regn än snö…

God jul och gott nytt år!