Julgodis och karameller från hösten på EY

Kära läsare,

Julen stundar och klockan klämtar för 2018. Jag börjar se kontorsplatserna tömmas på kollegor som ska till Sydeuropa och även jag checkar snart ut för lite julledigt.

Nu har det gått ungefär fyra månader sen starten och nu har jag både hunnit lära mig adressen på kontoret och en hel del annat. Nu ska jag egentligen ge en årskrönika av min tid sedan starten i augusti, men vem orkar läsa om alla mina tisdagar som jag själv redan hade hunnit glömma samma torsdag? Nej, jag tänkte faktiskt bara ägna mig åt det gottaste, själva mumman, det gula i wienerbrödet, russinen i lussebullen och lägga resten åt sidan. Här kommer en av höstens fullträffar!

Från det kaotiska vimlet på introresan till Toledo, till halvlek i Köpenhamn, till sista veckan på kontoret innan julledigheten.

Onsdagen 21 november var en grådaskig morgon med en temperatur runt nollan. Tur då att det var dags att åka på en tvådagarskurs till Köpenhamn! Kursen var inom skatteredovisning, vilket är ett ämne som de flesta helst lämnar åt någon annan. Efter den här kursen är det tänkt att det är vi 25 svenska, danska, norska och finska kursdeltagare som ska vara denna ”någon annan” och ta hand om just skatteredovisningen. Kursen benämndes TARAS II, taras är en förkortning för tax accounting och något mer. Det ska också finns en TARAS III och en TARAS IV för den som inte kan få nog, men om man vill ha mer info än så får man faktiskt fråga någon helt annan.

För att säga något om tvådagarskursen så var den mycket lärorik, med mycket fokus på att räkna fram uppskjutna skatter i olika former. Vi avslutade med ett restaurangbesök på italienska Tonys med väl tilltagna portioner, maten tystade dock inte mun utan det blev frejdiga samtal med våra nordiska kollegor, samt svenska kollegor från andra avdelningar.

Vi kommer låta pennorna löpa över arken även under 2019 och hoppas att läshungern infinner sig lagom till januari, till dess återstår bara att önska alla tappra läsare en god jul och ett gott nytt år!