Tillbaka till universitetet

Ho ho ho!

Hoppas du också har börjat lyssna på julmusik och dricka glögg på kvällarna för att komma in i julstämningen, för det har jag och det är så mysigt! Lilla tomtenissen i mig dansar runt granen varje gång jag hör en jullåt. Det slår mig varje år vid Lucia att tiden bara springer iväg och plötsligt är det jul igen, och på tal om att tiden går snabbt, har jag nu jobbat fyra månader på EY. Det känns som att jag precis börjat här, samtidigt som jag redan hunnit göra och lära mig hur mycket som helst.

Såhär under juletid brukar det alltid vara massa roliga event och glöggmingel som ordnas, till exempel för några veckor sedan så ordnades det en vinterbankett för hela Stockholmskontoret! Och det där med banketter är kul, det vet alla som pluggat någon gång. Jag tänkte nämligen berätta om att jag har fått komma in i studentlivet igen! Nej, jag har inte börjat plugga igen, men däremot har jag både fått arrangera och delta på ett och annat studentevent under senaste tiden.

Jag studerade på Stockholms Universitet innan jag började på EY, och var väldigt aktiv i studentföreningens verksamhet där. Nu när jag börjat jobba så insåg jag hur kul det var med studentevent och började sakna det lite grann. Då var det ju passande att jag fick chansen vara med och anordna event för studenter på Stockholms Universitet och vara med på sittningar och annat skoj.

The Empire of Yuppies redo för sittning!

Under hösten var jag med på ett lådbilsrally-race där vi från EY fick träffa nya studenter och berätta om vad vi gör på EY. Senare under hösten var jag med på en fulsittning där temat var ”The age of Empires”. Vi klädde ut oss till ”The Empire of Yuppies”, och för dig som inte vet vad en Yuppie är, så står det för Young Urban Professionals, och självklart var vi klädda enligt temat!

Utöver dessa event fick jag tillsammans med några andra kollegor möjligheten att anordna en case-kväll för ett gäng studenter. Det blev en helkväll på EY:s kontor med paneldiskussion, där några av våra partners fick berätta om sin karriär och hur digitaliseringen påverkar vår bransch idag. Därefter blev det caselösning, där jag fick uppträda som en ekonomichef som inte riktigt hade koll på läget. Efter det skådespelet insåg jag nog att jag är en bättre revisor än skådespelare, men det var ju skönt att inse att jag inte behöver sadla om och byta yrke, trots att studenterna nog tyckte att det var rätt underhållande. Kvällen avslutades med en trevlig middag på en restaurang i närheten av kontoret. Riktigt lyckad kväll var det!

Killarna ser ut att vara helt övertygade om mina skådespelartalanger!

Tänk att jag under bara fyra månader har fått vara med på så många roliga event – det hade jag aldrig trott innan jag började här på EY. Det är väldigt inspirerande att få träffa studenter som söker efter nya utmaningar efter studietiden, och jag har ofta hamnat i intressanta diskussioner om olika karriärmöjligheter. Jag har fått svara på liknande frågor som jag själv gick runt och funderade på för ett år sedan, när jag klurade på vad jag skulle göra efter min examen. Samtidigt som det är kul att vara med på dessa typer av event känner jag att jag nu kan ge svar på sådana saker som jag gärna hade vetat när jag var i samma sits. Dessutom måste jag tillägga att det är härligt med variation i arbetet och vad är väl ett bättre sätt att variera än att spendera en arbetsdag på sitt gamla universitet ibland? Jag ser framemot att få delta i liknande aktiviteter framöver, så om jag träffar just dig som läser detta på något event, kom fram och säg hej!

Nu ska jag återvända till arbetet, och julmusiken såklart! Njut nu av sista veckan innan jul så håller jag tummarna för att tomten kommer ihåg att lämna lite presenter till dig i år. 🙂

/Natalie