Emerging Technology på EY

Hej där!

Det lider mot mörkare tider, men här på Jakobsbergsgatan 24 lyser flitens lampa. Inom Advisory Services sker nu många intressanta projekt med kunder. Vi som är relativt nya konsulter har fullt upp inom våra competency areas (områden), det är knappt att man reflekterat över att julen står runt hörnet.

Några av de tech-ord som strösslas över oss konsumenter dagligen.

Jag tänker dock inte ge julen en tanke i detta inlägg. I dag vill jag berätta om Emerging Technology, en grupp konsulter här på kontoret som intresserar sig för ny teknologi som med råge kommer ändra spelreglerna inom de flesta branscher. Gruppen är skapad ur rent intresse och är ett samlingsforum för oss tekniktokiga individer. Definitionen Emerging Technology är bred och i ständig rörelse när tekniken går framåt. Just nu råder något av en inflation gällande futuristiska begrepp och konsumenter bombarderas med tech-fraser som likt havssaltet till maten strösslas över produkter och tjänster. Det har inte undgått någon att Artificiell Intelligens (AI) är den stora snackisen.

Så vad är då AI? Inom gruppen utforskar vi just nu Deep Learning, en pelare av Artificiell Intelligens som tillåter maskiner att lära sig själva genom att matas med en stor mängd data. Kort handlar det om att i datorn återskapa hur våra hjärnor är uppbyggda och sen lära denna artificiella hjärna att se mönster och sammanhang. Dessa dator-hjärnor är knappast i närheten av människans motsvarighet, men trots detta finns redan flertalet tillämpningar där AI kan användas idag. Tekniken hjälper banker att motverka penningtvätt, för att nämna ett exempel. På temat artificiell intelligens släppte EY, tillsammans med Microsoft, nyligen en rapport där temperaturen togs på företag och sektorer gällande AI i Europa. Rapporten är en av många initiativ som sker inom ämnet här på EY, och ett kvitto på att man ser stora möjligheter inom området.

Utöver AI är intresset i vår grupp även stort för hur teknik idag tillåter allt att kommunicera med, ja, allt! Inom det som kallas Internet of Things (IoT) har en kollega jobbat med en förstklassig market size-presentation kring drönarmarknadens potential. Väldigt intressant lyssning, snart ser vi inte bara fåglar på himlen! Två andra kollegor filar på hur en app genom IoT kan hjälpa företag minska sitt avfall, ett praktexempel på hur ny teknik kan hjälpa människor och natur att spara resurser.

Emerging Technology anordnar även event! Här Pitch Session med duktiga KTH-studenter!

Vi gillar med andra ord allt som har med tech att göra, och vi håller gärna evenemang på området. Senast fick vi gästa KTH och hålla en Pub Pitch Session med drivna studenter. Det är alltid lika kul att träffa personer som delar intresset för ny teknik! Så om det pirrar till när du som student läser om teknologiska framsteg och deras inverkan på samhälle och företag, då tycker jag du ska överväga en karriär på EY. Här får du chansen att utveckla ditt intresse och ta del av den kunskap som finns i en global organisation med kollegor världen över.

Om det inte pirrar till när du läser om ny teknik tycker jag ändå du ska överväga en karriär på EY. Läs då mina kollegors tidigare inlägg här på bloggen, deras historier vittnar om andra intressanta områden som kan vara för dig. Just nu har vi även öppnat ansökan för EY:s summer internship, ett perfekt första steg! Kolla in annonsen här.

Allt gott,

Ilari