Workin’ nine to five, eller?

Hej alla läsare,

Kul att vara tillbaka här på bloggen och få dela med mig av ännu fler av mina erfarenheter från min första tid på EY!

En bild på mig och min häst på vår senaste tävling.

Jag har under mina universitetsår varit van vid att kunna styra mina timmar och lägga upp mina dagar så som det har passat mig. Föreläsningarna hade såklart en fast tid, men allt runt omkring har jag kunnat styra. Vanligtvis hade vi bara en till två föreläsningar per dag och sen kunde jag planera in stallet/plugg/kompistid precis som jag ville. När jag började på EY så var jag rädd att jag inte skulle kunna kombinera ett heltidsarbete med att ha häst. Det skulle vara svårt att kombinera träningar, eventuella veterinärbesök och andra viktiga åtaganden med ett jobb där man måste vara på kontoret 8-17 varje dag. Jag förberedde mig på att jag kanske skulle behöva sälja min häst.

Jag hade hört att EY är flexibla med var och när man jobbar, men visste inte riktigt vad det innebar. Det jag lärde mig ganska snabbt var att det på många sätt inte är ett vanligt åtta till fem-jobb när du arbetar på EY. Du förväntas jobba dina åtta timmar per dag, du förväntas göra klart de uppgifter som du har, men du har möjlighet att till viss del själv planera arbetsdagen. Om jag exempelvis har en viktig träning med min häst på eftermiddagen, så kan jag gå hem lite tidigare från jobbet och träna för att sedan sitta hemma på kvällen och göra klart de sista arbetsuppgifterna. Det finns också möjlighet att komma in på kontoret tidigare på morgonen så att du kan gå därifrån tidigare på eftermiddagen, eller så kan du ta lite sovmorgon och sedan stanna kvar och jobba lite längre på kvällen. För mig passar detta perfekt och jag har kunnat fortsätta att träna och tävla med min häst, trots att jag har börjat jobba. Det var inte en självklarhet för mig, utan jag var beredd på att det kanske inte skulle fungera att kombinera arbetet med de aktiviteter jag hade utanför arbetstid.

Efter några dagar med mycket jobb så tog jag chansen att på en lite lugnare eftermiddag gå lite tidigare och åka ner till stranden med en av mina vänner.

Att kunna vara flexibel med sina arbetsdagar innebär dock ett stort ansvar. Du måste fortfarande göra klart dina uppgifter och förväntas finnas tillgänglig de ”vanliga” jobbtimmarna. Du jobbar mycket i team med andra kollegor med olika uppdrag och det är bra att vara inne på kontoret för att kunna få hjälp och kunna diskutera dina uppgifter. Sedan kan du så klart inte styra dagarna lika mycket själv när du är ute hos kund eftersom du kan behöva anpassa dig efter kundens tider och du jobbar med ett team. Variationen i arbetet tycker jag är bland det bästa med att jobba på EY, den ena dagen blir inte den andra lik.

Jag uppskattar verkligen att det på EY finns möjlighet att till viss del forma sin egen vardag. Jag tror att det leder till att vi gör ett bättre jobb och trivs bättre, både på och utanför jobbet.

Ha det fint så hörs vi snart igen!

 

/Emma Thuresson, Malmökontoret