Festligheter på EY

Fullt ös och härlig stämning på EY:s vinterbankett!

Tidigare i Karriärbloggen har jag berättat om jobbet som ny skattekonsult och jurist på EY. Jag har dock inte berättat om vad som händer på EY utanför arbetet. Sanningen är att det händer en hel del, både vad gäller aktiviteter och festligheter. Varje år ställer EY:s Stockholmskontor till med två större fester, en sommarfest och en julfest. Julfesten gick av stapeln så sent som förra veckan och gick under namnet Vinterbanketten, och innebar en tydlig klädkod i form av mörk kostym. Kvällen tog plats på Münchenbryggeriet på Södermalm och innebar middag, framträdanden och party. Det var grymt arrangerat, härlig stämning och en väldigt rolig kväll.

Fredagspubarna

Utöver dessa, större EY-fester är många på kontoret även pigga på att dra ihop aktiviteter med sina kollegor, och ännu fler är taggade på att gå på dessa aktiviteter. Bland de första grejerna man får göra som nyanställd, är att tillsammans med andra nyanställda dra ihop en fredagspub. Med detta följer ett ansvar för att komma på ett roligt pubtema, köpa in snacks och dryck, ställa i ordning inför puben, fixa musik samt ta och hantera betalningar. Att arrangera pub är väldigt roligt, inte minst för att det är en skarp kontrast från vårt dagliga arbete och du får en unik chans att lära känna kollegorna på ett annat sätt. Dessutom samarbetar ni med uppgifter som skiljer sig drastiskt från det dagliga arbetet.

Zombies och japansk fusion

Inom avdelningen jag jobbar på (Business Tax Services) arrangeras även teamkvällar under hösten och våren. Senast innebar det att vi delades in i lag och besökte Escape Room, vilket för den oinvigde innebär att man i grupper tar sig igenom rum som har en viss story, tema eller mysterium bakom sig. Sedan gäller det att samarbeta för att lösa mysteriet och lista ut hur man tar sig ut. Mitt lag var en grupp forskare i en värld fylld av zombies, och för att klara vår utmaning skulle vi hitta ingredienser till och tillverka ett gift mot zombies. Det var en väldigt rolig upplevelse och något jag varmt rekommenderar om ni inte provat. Efter att vi räddat världen från zombieinvasion åt vi en mycket god avsmakningsmeny på den japanska fusion-restaurangen Kasai i Stockholm. Sammantaget var det en välarrangerad och rolig kväll.

Till dig som ska börja hos oss

I december har det gått ett år sedan jag var på intervju hos EY och fick mitt anställningserbjudande. Under förra julen läste jag massor av inlägg i Karriärbloggen för att få veta mer om hur just min framtid på EY skulle se ut. Jag måste medge att jag var rätt nervös, och mycket av denna nervositet var obefogad. Det dröjde inte länge förrän jag trivdes bra på jobbet, och jag tror att alla de aktiviteter, som dök upp redan under min andra vecka på kontoret, var en starkt bidragande faktor till att jag kom in i arbetet och trivdes så pass snabbt. Just nu rekryterar EY för fullt inför vintern och våren. Därför avslutar jag med tre tips för dig som nyligen blivit anställd av EY: Var inte nervös, delta i aktiviteterna du blir inbjuden till, och se till att ha roligt!