Höst på kontoret och – vad har du för roll som nyanställd på EY?

Stockholmskontoret blickar fram mot vintern. Klockan är precis omställd och snart åker vinterdäcken på. November kanske inte är årets höjdpunkt för det flesta, men har du ett kontorsjobb på EY så finns det en del att glädjas åt i dessa tider. För det första kan du tryggt stå vid elementet och datorskärmen och spana ner på brevbäraren som kanske fick njuta lite extra av solen i somras, men som nu får det tyngre i regnet och mörkret. För det andra är det än mer accepterat att växla upp konsumtionen av varma drycker under jobbdagen och för det sista slipper du att få din arbetsro störd av livsnjutare som i tid och otid som sitter på uteserveringar utan en tanke på sina arbetande medmänniskor. Man ska inte klaga.

Själv är jag inne på min tredje månad, nu börjar jag få en överblick över jobbet och vad jag har för roll inom gruppen. För vad skiljer i arbetsuppgifter mellan en manager och en nyanställd? Detta var inte helt solklart innan jag började, sitter inte alla och knackar deklarationer, men att managern kan göra det på halva tiden och sen syssla med övergripande gruppfrågor resten av arbetsdagarna?

Det kan låta träligt att ha samma arbetsuppgifter år efter år, men som tur är så förändras arbetsuppgifterna allt eftersom du får erfarenhet på EY. Du börjar med detaljerna och det specifika, om du jobbar på GCR som jag kan det vara deklarationer och skatteberäkningar, och när du känner dig helt bekväm med detta intar du mer och mer en granskande roll. Du förflyttas hela tiden mer åt det övergripande och får se nya delar av verksamheten. Ett ganska vettigt koncept, om du står stilla för länge blir du förr eller senare omsprungen.

Vi ses till jul!