Inte bara jobb

På dagarna kämpar jag för att i framtiden kunna titulera mig själv PowerPoint ninja. Just nu är jag snarare en praoelev till ninjorna, men även pojken i Karate Kid började från scratch innan han blev kung på det han gjorde.

I projektgruppen som jag arbetar i delar en person dagligen med sig av ”dagens hack” med fokus på Excel och PowerPoint som ska ”underlätta livet” som konsult. Visserligen handlar vissa av våra tips också om Netflixserier, rabattkoder och örthälsopiller som ska få kroppen att må bättre. Men även dem borde kunna göra mig till en mer ninjakompatibel konsult…

Paddelturnering.

Möjligheterna till att engagera sig internt inom EY är nästintill oändliga. Finns inte det du önskar, så ges istället möjligheten till att starta upp det. Du väljer vad DU vill engagera dig inom. Du ges chansen att utvecklas inom sälj, yoga, rekrytering, offertskrivande och AW-planering, på en och samma arbetsvecka om så önskas. En sjuksköterska som har koll på siffror vore väl en bra kombination? Bli finanshaj på arbetstid – vem vill inte det? Jag har blivit positivt överraskad över hur lätt det har varit som nyanställd att engagera mig trots att jag inte känner särskilt många på kontoret än. Efter ett mail eller Skypemeddelande har jag mötts av ”Vad roligt att du hör av dig!”, fast jag aldrig träffat personen förut.

Kickoff med tillagning av galetter.

Visst är det kul när jobbet inte heller bara innebär jobb? Sedan jag började på EY har mitt SATS-kort haft fler vilodagar än vanligt och har istället ersatts med allt från Halv åtta hos mig, paddelturnering, galette-kurs, Fångarna på fortet-celler, tjejmiddagar och så vidare. Det är och har varit ett roligt sätt att lära känna sina kollegor på, som dels kommer från olika kompetensområden (Competency Areas) och som även har arbetat olika länge på företaget.

Nästa steg blir att öva upp mina valla-skills hemma i lägenheten och bunkra upp med varm choklad inför vinterns längdskidåkningshelger som EY arrangerar.

Vi ses!

Johanna Wilbrand