Hur ser en helt vanlig arbetsdag ut?

Hej bloggen,

Och hej hösten! Nu kan man säga att hösten har börjat på riktigt när klockan är omställd och det börjar bli mörkt redan innan man åker hem från jobbet. Men så skönt att vakna upp till en ljus morgon och att få en extra timme sömn på köpet, och dessutom är det ju rätt mysigt med hösten tycker jag.

Det har nu gått drygt två månader sen jag började på EY och det känns som att tiden har gått så snabbt att den nästan bara försvunnit. Jag känner att jag börjar bli lite varm i kläderna och att jag inte är helt ute och cyklar på alla möten jag går på. När jag stannar upp och tänker på vad det är som har hänt under de senaste månaderna hittar jag nog förklaringen.

Jag har fått ta del av så många olika roliga evenemang och tillställningar på jobbet. Redan en vecka efter att vi kommit hem från utbildningen i Toledo fick jag möjlighet att representera EY på en sittning på Stockholms Universitet där jag pluggade förut, och det fanns ingen tvekan på att jag tackade ja till det. I september hade vi en kick-off på Gröna Lund med hela vår grupp som är cirka 90 personer. Vi körde 5-kamp i lag och åt middag på en mexikansk restaurang, det var superkul och framför allt trevligt att lära känna alla som jobbar i samma grupp lite bättre. Senare under hösten fick vi tio nyanställda i min grupp dessutom anordna en fredagspub för hela Stockholmskontoret. Planeringen kring temat och allt fix drog igång redan långt i förväg. Det blev en Halloween-pub förra fredagen där vi pyntade hela Ljusgården och klädde ut oss till djävular och häxor. Kvällen fortsatte med en gemensam middag för vår grupp med lekar och tävlingar. Kvällen blev trevlig och lyckad, till och med så kul att vi glömde fota, så har tyvärr ingen bild att bjuda på.

Utöver alla dessa roliga tillställningar har jag också börjat träna tillsammans med ett gäng på jobbet. Varje torsdag anordnar Löpsektionen på Stockholmskontoret löppass som du kan gå på. Det finns två olika nivåer och alla är välkomna! Passen är väldigt varierade med intervaller, backlöpning, löpteknik med mera. Det är ett roligt sätt att lära känna nya kollegor utanför jobbet och dessutom får du träningen överstökad direkt efter jobbet.

Nu kanske undrar du vad det är jag egentligen gör på jobbet som revisor?

Jag spolar tillbaka tiden till när jag var student och funderade över hur det är att jobba på riktigt. Vad kommer jag att göra på jobbet? Hur ser en vanlig arbetsdag ut? Vilka kunder kommer jag jobba med? Hur är kollegorna på EY? Vilka möjligheter har EY att erbjuda? Frågor som dessa brukade dyka upp.

När jag försöker besvara frågorna själv inser jag att det inte är så enkelt. Jag tror att jag besvarar en hel del av dem ovan när jag beskriver allt vad EY har att erbjuda och hur roliga kollegor jag har fått lära känna under mina första månader. Men det finns nog inget kort svar på vad jag gör på jobbet eller hur en vanlig dag kan se ut, eftersom ingen dag är en annan lik.

Jag har bland annat fått sitta ute hos flera olika kunder i olika branscher och redan det gör att alla arbetsuppgifter blir olika, då du behöver anpassa arbetet från företag till företag eller från bransch till bransch. Jag har fått ha möten med kunder och prova på många olika uppgifter. Dessutom sitter jag inte ensam ute hos kund utan ofta är det nya team jag åker med till olika kunder, så jag får jobba med olika människor nästan varje vecka, vilket är superkul. Ibland kan det fortfarande kännas lite svårt och att jag är osäker på om jag gör rätt, men det finns alltid någon på teamet som kan hjälpa till vilket känns skönt.

Sammanfattningsvis kan man säga att mina två första månader har varit väldigt omväxlande och roliga. Jag ser framemot att ta reda på vad som händer tills jag skriver här igen. Tills dess, ha det fint så hörs vi snart! 🙂

/Natalie