På EY och i Stockholm finns allt

Hej alla!

18 augusti 2018 gifte sig två av min vänner (med varandra). Tillsammans med en stor kompisskara fick vi dela deras glädje (och skumpa) långt in på småtimmarna. Dagen efter städade jag ihop de senaste sex åren och flyttade från Helsingfors till Stockholm. Flygresan var mer dramatisk än vad den borde ha varit (tänk en vuxen karl som snyftar). I taxin från Arlanda var dock mycket av denna dramatik som bortblåst. Ett nytt äventyr som konsult skulle ju börja!

Jag och några av mina ”amerikakoffertar” inför resan västerut!

Sen dess har två månader passerat. Min ”lätta men omisskännligt finska accent”  finns säkert kvar. Samtidigt har jag blivit tusen erfarenheter rikare! EY är ett globalt företag med 100 000 fler anställda än det bor i Uppsala stad (i Sverige är vi ungefär lika många som i Arjeplogs kommun). Då det kommer till variation i arbetsuppgifter, har storleken betydelse. Detta eftersom 1) vi kan utföra de största projekten (med de mest spännande kunderna), och 2) vi har flera projekt att välja bland.

Jag tillhör ekonomiteamet inom Financial Services Performance Improvement (FSPI) vilket är en del av Advisory. Det innebär att jag jobbar mot bolag inom finanssektorn (ofta banker, försäkringsbolag eller förmögenhetsförvaltare). Hittills har jag varit med på två kundprojekt. Jag kallar dem: ”Hitta samarbetspartner(s) till företag” och ”Hjälpa till med företagsbesiktning”. Vad vi gör för våra kunder är superhemligt, vilket pratkvarnar som jag måste respektera (hur spännande det än må vara).

Utöver ovanstående externa grejer, har jag jobbat en del med interna projekt. I ett arbete om robotrådgivning analyserade jag robotarna, de investeringsråd de gav mig och resultat av intervjuer med branschexperter. Jag har också satt ihop och hållit en föreläsning om digitalisering. Min publik: 60 stycken alerta fjortonåringar! Dessutom har jag börjat involvera mig i EY:s rekryteringsprocess. Min poäng här, är att EY blir mycket vad du gör det till. Jag har valt sådant som intresserar mig och trivs därför väldigt bra.

Jag och mina två rumskumpaner i Toledo, Spaniens egentliga (?) huvudstad.

Hur trivs jag i Stockholm då? Faktiskt betydligt bättre än vad jag trodde. Stockholm är stort (för stort för en svensk norrlänning från Finland). Samtidigt har jag bosatt mig så att jag kan promenera till mycket (och här finns det mesta). Maten är fantastisk! Viktigast av allt, så finns här många att umgås med: Mina fantastiska kollegor, många av mina finlandssvenska kompisar, mina gymnasiekompisar och min släkt. De flesta andra jag tycker om är mindre än tre timmar ”dörr-till-dörr” bort.

Så om du som läser detta gillar variation i jobb och umgänge, är EY i Stockholm verkligen en bra plats för dig. Som jag nämnde kort ovan, har jag engagerat mig lite i EY:s rekryteringsprocess. Många av våra ansökningsperioder har nyligen avslutats. Med det sagt, så växer mitt team väldigt mycket, och kommer därav att öppna upp för rekrytering snart igen. Om du är intresserad, håll då utkik på våra karriärsidor och tveka inte att ta kontakt. På EY och i Stockholm finns allt!

Hälsningar

Kenneth