EY – ett smörgåsbord av utveckling

Hej hörrni!

Mitt första gästspel här på bloggen blir ett annorlunda inlägg. I detta inlägg kommer jag snabbt att skryta lite. Men det finns en mening med skrytet, som kommer efter. Funkar det? Okej, skrytet:

EY placerades i Universums senaste ranking som det tredje mest populära företaget i världen bland ekonomistudenter (och högt på listan bland IT-studenter och ingenjörer).

I världen alltså, det ni! Men vad vill jag nu säga med detta? Jo, jag är själv nyexaminerad med endast två månader i bagaget som konsult. Jag må vara en gröngöling, men jag har redan börjat förstå att EY:s framgång inte är utan reson. Jag tror det kan sammanfattas i ett ord:

Utveckling.

X antal post-its fick sätta livet till i Toledo när vi genomgick tio dagar av intensivkurser.

Kanske inte det första man tänker på efter att precis ha lagt studierna bakom sig. Från dag ett har det lagts otaliga utbildningstimmar på att vi nyanställda ska börja bygga våra kompetenser. Som vissa av mina bloggkollegor redan nämnt åker varje ny kull av nyanställda ner till Toledo, Spanien, för intensiva dagar av lärande och aktiviteter. Knappt två månader har gått sedan Toledo, men vi har redan en ny utbildningskonferens bokad i närtid. Denna gång i Riga, Lettland.

EY:s affärsområde Advisory, som jag tillhör, har en egen utbildningsakademi, kallad SPOT ON. Här bygger vi vad man kan kalla ”core consulting skills” – grundstenar som rustar oss för analys, kundmöten och allt där emellan. Det finns även en myriad av interna initiativ för att öka kunskapen, allt från kurser i robotics till sektorspecifika frukostseminarium, exempelvis inom TMT (Technology, Media & Telecommunications).

Nytt inom EY är att vi kan ta ”Badges” (se det som interna certifieringar som även kan användas externt) inom Blockchain, AI och Robotics. Dessa ses som viktiga områden inom framtida innovation, och fås genom att läsa utbildningar skapade inom EY. Tanken är att hjälpa oss bygga vår profil och vidareutbilda oss inför de utmaningar och projekt vi är intresserade av.

Finskt/danskt/norskt/svenskt lag skålar för väl avslutad utbildning i Spanien.

När tekniken rör sig snabbt framåt, måste vi konsulter göra detsamma. Därför är kontinuerlig utbildning och vidareutveckling viktig. För mig som jobbar inom Technology Consulting är dessa möjligheter ett smörgåsbord utan dess like. Detta smörgåsbord tror jag är en förklaring till varför jag och många andra ser EY som en spännande arbetsplats.

Så om du tyckte mitt skryt inte var alltför obefogat och att fortsatt lärande låter rimligt, ja då har jag en bra nyhet till dig: vi rekryterar juniora konsulter till nästa års kull! Ta en titt på våra jobbannonser och se om EY kan vara något för dig.

Vad vill du lära dig hos oss?

/Ilari