Kombinera revision och dataanalys i EY:s Rotation Program

Här kommer ett gästspel från Andreas och Evelina som berättar om EY:s Rotation Program, vilket är den senaste satsningen inom revision. Inom Rotation Program verkar vi i gränslandet mellan finansiella processer och IT. Du startar din karriär genom att arbeta växelvis inom vårt nordiska data analytics-team och våra ordinarie revisionsteam, för att sedan rotera ut i revisionen. Vår vardag består av praktiskt arbete inom dataanalys och revision, varvat med workshops för att förstå kopplingen däremellan.

Jag (Evelina) och en kollega på våra platser på dataanalysavdelningen.

Jag, Evelina, är en av fyra som började på Rotation Program nu i höst. Detta är andra året som Rotation Program finns och redan från början så tyckte jag det lät både lärorikt och spännande att få vara med i uppbyggnaden av Rotation Program, samtidigt som jag får chansen att jobba med både revision och dataanalys. Jag har tidigare pluggat ekonomi och redovisning på college i USA, där jag kombinerade mina studier med fotboll. Innan jag började läsa redovisning så visste jag egentligen inte om jag ville jobba inom den branschen och jag har inte heller haft något direkt intresse inom IT. Så att jag skulle välja den här vägen är nog ganska så otippat. Men chansen verkade unik och intressant och hittills så har jag inte ångrat mig. De första två månaderna har jag bara jobbat med dataanalys och haft workshops med Rotation Program. Min första tid har varit både utmanande, lärorik och samtidigt väldigt rolig. Nästa steg är nu att bekanta mig med revisionen. Nu får Andreas berätta mer om år två!

Jag (Andreas), längst till höger, med resten av Rotation Program-gänget en fredag innan puben.

Det är jag som är Andreas, jag kom direkt från min masterutbildning inom redovisning, revision och företagsanalys på Uppsala universitet till EY och Rotation Program i augusti 2017. Under det första året arbetade jag främst med dataanalys i det nordiska data analytics-teamet och även tre-fyra vanliga revisionsuppdrag. Det som jag uppskattar med jobbet är omväxlingen, att olika tidpunkter på året bjuder på olika arbetsuppgifter och utmaningar. Variation saknas inte på EY och speciellt inte inom Rotation Program. Möjligheten att få kombinera ett analytiskt, databetonat arbete med personliga kundmöten är utmanande och roligt. Som Evelina berättade är Rotation Program uppbyggt så att man under det första året primärt jobbar inom vårt data analytics-team, kombinerat med några enstaka revisionsuppdrag, för att sedan rotera ut till revisionen.

Jag är nu inne på mitt andra år, vilket innebär att jag roterat ut till revisionen. Där är mina huvudsakliga uppgifter kopplade till revision, men med ett stort fokus på dataanalysen. Inom revision och i övriga samhället är data och teknik i stort fokus. Så jag ser och upplever mina erfarenheter från mitt första år komma till stor nytta. Det är en stor variation av kunder, allt från multinationella jättar till lokala företag av mindre storlek. Det sätter mina kunskaper på prov.

Min rekommendation till dig som läser, vare sig du är intresserad av revision eller data och teknik, är att söka till Rotation Program. Det är en unik möjlighet att få kombinationen av både revisorns blandade vardag och nya tekniska och analytiska utmaningar.

Om du har ytterligare frågor om vår arbetsvardag eller Rotation Program, tveka inte att kontakta oss!

På återseende, vi återkommer med en uppföljning av Rotation Program i vår.

Hälsningar

Evelina och Andreas