Entreprenörskap + revision = inspiration!

Hej hallå bloggen!

Jag heter Ebba Asp och ska få dela med mig här i Karriärbloggen av en mycket rolig och spännande arbetsdag på EY. Jag är sedan dryga fem år tillbaka revisor i tillväxtgruppen på EY och sedan några månader tillbaka även projektledare för vår tävling EY Entrepreneur of the Year, region Stockholm. I tillväxtgruppen på Stockholmskontoret jobbar vi främst med ägarledda, växande bolag vilket har gjort att mitt intresse för just entreprenörskap har växt de senaste åren.

EY Entrepreneur of the Year är en global tävling som hålls årligen i cirka 60 länder för att hylla och uppmärksamma entreprenörer världen över. I Sverige hålls tävlingen i sex regioner, varav jag det här året har jag haft ansvar för nomineringsprocessen i Stockholm. Här har vi erhållit cirka 400 anonyma nomineringar där slutligen 36 bolag har gått vidare till intervju. Av dessa 36 går därefter 14 entreprenörer vidare till juryintervju som i slutändan resulterar i årets 10 finalister i den regionala finalen i Stockholm.

Jag fick äran att intervjua Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, vilka inspirerande kvinnor!

En av de nominerade i årets tävling är Löwengrip Beauty AB, med grundarna Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip. Denna duo intervjuade jag nyligen tillsammans med Carlos Esterling, partner på EY och nationellt ansvarig för Entrepreneur of the Year och Johan Welander, representant från SEB, som är vår huvudsamarbetspartner i tävlingen. Att få möjligheten att vara med på några av dessa intervjuer är inspirerande då man får träffa många olika entreprenörer och höra deras unika historia. Isabellas historia tycker jag personligen är lite extra spännande då jag har läst hennes blogg sedan jag gick i gymnasiet och fått se hela resan längs vägen.

Imponerad av Gyllene salen och alla dess tre miljoner keramikplattor.

Den nationella finalen går slutligen av stapeln i Stadshuset, där det bjuds till mingel i Gyllene salen och middag med underhållning nere i Blå hallen. Hela denna kväll är en riktigt flådig tillställning där alla nominerade entreprenörer får möjlighet att vara med. Jag var föregående år med under denna middag och kan intyga; det var verkligen något extra. Förra året vann exempelvis Gudrun Sjödén och fick kliva upp på scen och motta SEB:s pris för Bästa internationella tillväxt. Vilken inspirerande dam! De tävlande företagen bedöms bland annat på sin tillväxt men även utifrån bland annat innovationshöjd, personlig integritet och inflytande, inriktning på omvärlden och entreprenörsanda.

Med ovanstående skrivet – wow, vad kul det är att vara revisor med så varierande arbetsuppgifter, ingen dag är den andra lik. Jag må inte vara någon entreprenör själv – men jäklars vad roligt och spännande det är att få träffa dem!

Hejsvejs! /Ebba