Från studentliv till vuxenliv

Det var först när jag tog mina första steg in på EY:s Malmökontor en solig augustidag som jag förstod att det var på riktigt. Tänk att jag nu var på väg till mitt drömjobb där jag skulle kunna skapa och forma min egen karriär och framtid. Jag var såklart lika nervös som förväntansfull men det kändes snabbt väldigt bra när jag och alla de andra nyanställda möttes av våra mer rutinerade kollegor på kontoret. De log förstående och svarade snällt på alla frågor vi hade, hur dumma de än kändes.

Så här fint kan det se ut när du går från Malmö C till kontoret på morgonen. EY:s kontor ligger i det stora gråa huset till vänster.

När första dagen på jobbet var slut och jag var på väg hem till min lägenhet i Lund, möttes jag av en massa högljudda studenter som kom cyklande längs med kullerstensgatorna. Det kändes konstigt att inte längre vara del av studentlivet och jag funderade på om det var nu jag kunde kalla mig vuxen på riktigt? Tanken slog mig att jag kanske bytt ut Lunds fantastiska studentliv mot långa kontorsdagar och jag började ifrågasätta om jag verkligen var redo att växa upp.

Som tur var så kom jag snabbt på andra tankar. Redan andra dagen så flög vi nyanställda på en rolig och givande resa först till Stockholm och sedan vidare till Toledo. Denna resa kan ni läsa mer om bland de tidigare inläggen i Karriärbloggen. När vi sedan kom hem till Sverige igen var det dags för årets första AW där vi fick chansen att lära känna våra kollegor bättre utanför arbetet. Efter en trevlig kväll insåg jag att detta jobb var så mycket mer än långa, tråkiga kontorsdagar och såg redan fram emot kommande AW:s, kick-off samt den omtalade julfesten.

Här är en bild på ett härligt gäng av mina nya kollegor från när vi var i Toledo.

Även om jag tycker att det sociala på arbetsplatsen är väldigt viktigt, är det minst lika viktigt att trivas med de arbetsuppgifter man har. Det är roligt att få tillämpa det jag har lärt mig på universitetet i verkligheten och även om arbetsuppgifterna ibland kan vara utmanade så har jag lärt mig väldigt mycket redan. Det känns väldigt skönt att inte ha tanken på att jag ”egentligen borde plugga” i bakhuvudet som när jag var student, utan kunna vara ledig när jag har gjort mina uppgifter. Jag vet att det kommer att bli många tuffa stunder och sena kvällar men jag vet också att jag kommer att klara det eftersom jag redan trivs väldigt bra på min arbetsplats och med mina kollegor.

Som ni förstår så är det inte något tråkigt kontorsjobb jag har hamnat på och jag är mer än nöjd med mina första veckor på kontoret. Jag förstår varför EY är en av de mest populära arbetsgivarna bland studenter och om det är så här vuxenlivet ser ut, är det mer än välkommet!

Ha det så bra så hörs vi snart igen!

Emma Thuresson