Vad händer egentligen på en TAS-konferens?

Hej alla läsare!

I det här inlägget tänkte jag ta er med på en resa tillsammans med mig och alla andra medarbetare från nordiska Transaction Advisory Services (TAS). Vi har nämligen varit på en intensiv tredagars konferens i Riga, fylld av en härlig blandning föreläsningar, utbildningar och sociala tillställningar. Resans syften var att:

  • Reflektera kring TAS prestationer det senaste året
  • Framtida mål och hur vi ska uppnå dom
  • Lära känna medarbetare från olika kontor
  • Introduceras till EY:s nya digitala initiativ och verktyg
  • Men framförallt att vi skulle ha riktigt, riktigt roligt tillsammans
Utsikten från en rooftop-bar i centrala Riga.

Det hela började tidigt i fredags morse då ett glatt gäng TASare möttes upp på Arlanda flygplats. Stämningen var på topp redan från början, även om det fanns ett par trötta ansikten i skaran. Resan gick bra och väl framme på hotellet i Riga serverades vi en mäktig lunch varefter föreläsningarna snart drog igång. TAS ledning bjöd oss på lättsamma föredrag fyllda av humor, men samtidigt med seriösa och relevanta budskap. Utöver dessa hade vi även nöjet att lyssna på en gästtalare från Microsoft som föreläste om vad som sägs vara (fram)tidens genombrott: Artificiell Intelligens. Berikade av information efter en fullspäckad eftermiddag var det dags för påfyllning i annan karaktär. Vi hittade oss ett lokalt vattenhål, en rooftop-bar i centrala Riga, där vi avnjöt ett par kalla drycker i den varma höstsolen innan det var dags för trerättersmiddag och tillhörande mingel på en trevlig restaurang endast ett par stenkast från hotellet.

Team 41 i teambuilding-aktiviteten.

Dag två inleddes av en inspirerande förmiddag med inriktning på innovation, analys och digitala initiativ. I tre separata sessioner fick vi lära oss om olika verktyg tänkta som stöd för att effektivisera vårt arbete, ett steg i ledet att möjliggöra en förbättrad leverans till kund. Jag gick på lunch med en häftig känsla över att ha fått en inblick i vår kapacitet och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen framöver. Eftermiddagen var av mer avslappnad karaktär bestående av en teambuilding-aktivitet där samtliga delades upp i olika lag för att vandra omkring på Rigas gator och utföra diverse uppdrag. Mitt lag vann visserligen inte, men jag måste säga att Team 41 gjorde en fantastisk insats när vi försökte svara rätt på frågor, lösa pussel och ta roliga bilder i jakt på poäng. Speciellt roligt var det eftersom att jag inte tidigare besökt Riga och tack vare detta fick möjligheten att kombinera upptäckandet av en för mig ny stad med att skapa nya relationer på ett roligt och avslappnat sätt. Att avsluta dagen med middag på hotellets restaurang med efterföljande umgänge var alldeles lagom.

Här svarade vi förmodligen precis rätt (?) på en till fråga.

Söndagen, konferensens tredje och sista dag, hade inga schemalagda tider vilket bjöd på lyxen att få sova ut ett par timmar mer än en är van vid följt av ett träningspass på hotellets gym.

Många upplevelser rikare sitter jag nu här på Jakobsbergsgatan 24 och reflekterar över helgens alla intryck. Återigen överträffades mina redan höga förväntningar och jag vill verkligen betona hur fantastiskt roligt jag haft det. Ännu en succé vilken i mina ögon var kombinationen av en fantastisk grupp människor, intressanta föreläsningar och god mat.

Ha det bäst på era olika håll så hörs vi snart igen!