Min första tid på EY

Hej!

Nu är det äntligen dags för mitt första inlägg här på bloggen. Jag tänkte skriva om min första vecka på kontoret, eller ja, egentligen blir det veckor. Jag kom på det nu, att i måndags var det precis en månad sedan jag hade min första dag här på kontoret i Sundsvall. Det känns på ett sätt som att det bara är några dagar sedan, jag minns hur nervös jag var, men också hur skönt jag tyckte det var att vi var tre som skulle börja tillsammans.

Jag och mina två kollegor Theresia och Jens som jag började tillsammans med i september.

Ibland känns det som att vi har jobbat här väldigt länge, det har varit en intensiv månad. Den började med två dagar på kontoret för att sedan åka iväg på utbildning i både Stockholm och Toledo. Det var stundvis väldigt förvirrande men nu tillbaka på kontoret känns det skönt att få använda oss av det vi lärde oss under kurserna och applicera det i vårt arbete. Visst är det många termer som fortfarande inte är självklara, men några förkortningar har faktiskt satt sig nu.

Självförtroendet har pendlat mellan högt och lågt, ibland känns allt helt omöjligt och sen bara en stund senare när jag har klarat av någonting litet själv kan jag känna mig riktigt grym. Det har ju tyvärr varit väldigt få stunder under dessa veckor. Skämt åsido, men det ser jag lite som charmen i det hela, det får mig att vilja klara av ännu mera saker för att få tillbaka den känslan.

Precis som jag skrivit så har det varit många nya upplevelser och intryck under dessa veckor, tiden har verkligen gått fort. Och det är nog inte förrän nu idag som jag har satt mig ner och funderat över hur mycket som vi har lärt oss. Min första tid på EY har helt klart levt upp till mina förväntningar! Ja, nu är det en månad sedan min första arbetsdag och jag ska ut på mitt första revisionsuppdrag. Idag åker vi på kick-off med hela Norrlandsregionen och jag ser verkligen fram emot vad den här hösten har att ge!

På återseende!

Ida Eriksson