Från sjuksköterska till managementkonsult

Efter tre år som sjuksköterska i mörkblå scrubs på en akutvårdsavdelning med tidiga morgnar och långa nätter, var det dags att både sadla och byta om. Jag lämnade sprutor, kroppsvätskor, Foppatofflor och tjutande akutlarm för kostymbyxor, jobbtelefon och PowerPoint-presentationer. WOW och OJ…

Från sjuksköterska till managementkonsult.

Jag heter Johanna Wilbrand och började i augusti på Stockholmskontoret, där jag tillhör området PAS (People Advisory Services). EY arbetar för mångfald och jag kan nog påstå att jag bidrar till det med min bakgrund inom sjukvården. Under tiden jag arbetade kliniskt hade jag en tanke på att jag gärna ville fortsätta arbeta inom hälso- och sjukvårdssektorn fast på ett annat sätt och med ett annat perspektiv. Min önskan var att kunna kombinera båda mina utbildningar, inom ekonomi och sjukvård.

Men varför blev det EY? Under tiden jag läste ekonomi på Stockholms Universitet var jag koordinator för Ekonomernas Dagar och detta blev första gången jag kom i kontakt med EY. Efter ett kontaktsamtal valde jag att söka till Talent Training som jag sedan gick under hösten 2017. Talent Training var för mig ett PANG-koncept! Under dessa veckor fick vi träffa personer från alla olika kompetensområden (CA:n) och fick en ökad inblick i vad yrket som managementkonsult innebär. Vi fick möjligheten att gå kurser och träna oss inom presentationsteknik, caselösning, PowerPoint m.m. och nätverka med andra studenter från olika universitet och utbildningar. Ja, det kändes nästan lika bra som att swipa höger på Tinder och få en match.

Mini PAS-gänget i Toledo.

Efter att både jag och EY swipat höger och anställningsavtalen var påskrivna, väntade ett nytt spännande kapitel. Hitintills har det varit intensiva och roliga veckor i Stockholm och Toledo som jag fått uppleva och dela tillsammans med bland andra mini PAS-gänget (vi fem som började på PAS i augusti).

Jag ser fram mot att komma in i jobbet och utvecklas i min nya roll och nu byta ut akutlarmet mot jobbtelefon, Foppatofflor mot kostymbyxor och sprutorna mot PowerPoint-presentationer.

Vill du också söka till Talent Training? Håll utkik här och i EY:s andra kanaler runt februari-mars, då öppnas ansökan för nästa år.

Nu kör vi!