Kickstart på karriären – NIP 2018

Nyblivna Karriärbloggare i spanska värmen!

Hej kära bloggläsare,

Hoppas du har haft en kanonstart på hösten för det har vi nyanställda på EY minst sagt haft!

Känner du igen känslan från när man var sju år och började längta till jul redan när sommaren var slut? Den känslan har jag haft ända sen jag tog examen i våras. Längtan till att äntligen komma in i arbetslivet och testa på alla roliga grejer som det har att erbjuda, men framför allt längtan till att åka till Toledo!

Avslutningsceremonin firades med en dansshow av alla lärare i Toledo.

Alla nyanställda på EY från Norden packade ner sina stråhattar och palmskjortor och styrde ivrigt rodret mot Toledo för att spendera en efterlängtad utbildningsvecka där. Nordic Induction Program, d.v.s. NIP, äger årligen rum precis utanför Madrid, i Toledo, där fler än 800 NIP-deltagare möts för en fullspäckad vecka med bland annat networking, utbildning, sena kvällar på dansgolvet, networking och så mycket mer. Nämnde jag networking två gånger? Vad bra, för vi multitaskade hela veckan men framför allt var det konstant nätverkande. Bland annat skickades vi ut på skattjakt på stan i Toledo med nya kollegor från olika länder, bodde tillsammans med nya kollegor och satt i olika klassrum med nya kollegor. Tror antalet gånger jag introducerat mig för nya människor i mitt liv dubblerades under veckan.

Sista eftermiddagen maxade alla D-vitaminintaget vid poolen medan en DJ spelade spanska danslåtar.

Utöver nätverkande gjorde vi ju såklart massa andra roliga grejer. Under dagarna fick vi lära oss allt från massa konstiga revisionsförkortningar till olika macarena-danser för att hålla oss vakna på lektionerna. På kvällarna var det nästan alltid något kul inplanerat så som en vingårdsmiddag eller disco. En dag gjorde vi en dagsutflykt till Madrid där vi gick runt, åt tapas och hängde på takterrass – med nya kollegor såklart, du fattar grejen. Sista kvällen hade vi en gemensam avslutningsmiddag ute i en fin trädgård varefter kvällen fortsatte på den kända partykyrkan inne i stan, som man bara inte kunde missa. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en väldigt intensiv men enormt rolig vecka, som inte alla tidiga morgnar kändes lika rolig. Men med alla minnen med mig är jag taggad på att äntligen börja jobba på riktigt, efter några välbehövda nätter med sömn.

Men vad var det absolut roligaste under veckan undrar du kanske? Det var nog utan tvekan alla underbara nya kollegor (vänner skulle jag numera kalla dem) som jag fick lära känna och uppleva allt med. Plötsligt känns det inte alls nervöst att gå till jobbet när jag vet att jag kommer att mötas av massa härliga människor i korridoren :).

Men nu är det dags att bevisa vad jag lärt mig i Toledo när jag ska iväg på mina första kunduppdrag, häng med på min resa som nybliven revisor (bloggare) vetja!