Från managementkonsult till eventplanerare

Hej!

Quiz under middagen på Spring Celebration.

Jag heter Ellen Bergvall och har fått äran att skriva ett gästinlägg här på Karriärbloggen. Jag är sedan snart två år tillbaka managementkonsult inom Advisory services på EY och kan numera även titulera mig festplanerare. Jag har nämligen under våren planerat SPOT ON Spring Celebration.

När du som nyutexaminerad börjar som managementkonsult på Advisory Services är du en del av SPOT ON under dina första två år, som Sebastian tidigare har berättat om här. För några veckor sedan avrundade vi året inom programmet med en avslutningsfest – Spring Celebration. Alla medlemmar och coacher från Stockholm, Göteborg och Malmö samlades för en helkväll i Stockholm. Kvällen blev allt jag kunde önska. En fördrink i strålande sol, toastmasters som levererade kunglig underhållning, en god trerätters middag, 90 härliga kollegor, bra ös på dansgolvet och mycket mer.

Våra eminenta toastmasters under kvällen, Axel Joelsson Heurlin och Sofie Agmén.

Nu kanske du undrar varför jag planerade Spring Celebration? Jag gjorde det som ett av de interna projekt som vi har möjligt att göra inom SPOT ON. Det är enligt mig det bästa med SPOT ON. Förutom att du får utbildning i de grundkompetenser som är viktiga som konsult så har du även möjlighet att göra interna projekt inom områden som du tycker är roliga eller vill utvecklas inom. Jag valde det här projektet för att jag helt enkelt tycker att det är väldigt kul att planera event. Som en bonus fick jag dessutom träna på projektledning och budgetuppföljning och fick lära känna många nya kollegor. Erfarenheter som jag kommer ta med mig i kommande projekt.

När jag tänker tillbaka på den här kvällen och att jag tog chansen att planera Spring Celebration känns det som det perfekta avslutet på det här året, men även för min tid som medlem i SPOT ON. Till hösten blir jag Senior Consultant vilket även betyder att jag examineras från SPOT ON. Med de verktyg och erfarenheter som jag har fått från SPOT ON känner jag mig nu mer än redo för nästa steg och ser fram emot nya utmaningar i höst.

Trevlig sommar!