På spaning efter flytt-tider

Kära läsare,

I detta inlägg ska jag blicka bakåt på året som varit och kom att inse att det handlat mycket om flyttar. På spaning efter tid och flytt. Tänker att jag ger detta inlägg lite medvind med den anspelningen på Prousts långa romansvit. Hans böcker räknas till den litterära modernismens centrala prosaverk, vilket även råkar vara just den ambitionsnivå jag haft för mina blogginlägg. Vi har det gemensamt skulle man kunna säga.

Sommaravslutning med Karriärbloggsgänget på Djurgården i Stockholm. Vi saknade Jacob och Johanna W som tyvärr inte kunde vara med.

Med den inledningen måste jag ju nästan fundera på möjliga kandidater till Madeleinekaka från mitt första år: Vad är det jag har upplevt som, om jag upplever det igen, kommer svepa mig tillbaka till hösten/våren som förstaårskonsult på EY? Toledo ligger nära till hands. Det skulle nog inte vara möjligt att åka dit utan att associera det mesta i staden med mina första dagar på EY. Byggnaden som ser ut som en kyrka men inte är det… Hotel Beatriz… Good times! Toledo är ett återkommande inslag för oss som börjar karriären på EY. Redan efter två år får man besöka staden igen, men då för att förberedas för rollen som senior consultant.

En annan möjlig minneskandidat är K25 – snabbmatsmeckat runt hörnet från kontoret. Man skulle kunna säga att ”det händer” att jag går dit, men det skulle också vara årets största underdrift… Jag gillar snabbmat helt enkelt. Dock har jag varit där så mycket att jag inte bara associerar den med jobbluncher. Vi stryker den.

Vinter i Riga och flyttar på våren. Där har vi nog två alternativ till platser/upplevelser som jag kommer associera med min första tid på EY. Riga-alternativet kommer sig av att vi i vintras var på den legendariska nordiska Advisory-konferensen i den staden. Intressanta kurser, fullspäckat schema och mycket skoj.

Bjuder kollegorna på mina bästa boule-tips.

Det andra alternativet handlar om att jag nu under våren har, tillsammans med många andra av mina kollegor, hjälpt en kund med att flytta delar av verksamheten till ett nytt område. Ett spännande arbete som gett oanade insikter i vad en organisation faktiskt är och vad det innebär att driva en sådan framåt. Jag flyttade även själv under våren, vilket betyder att fritiden präglats av: förberedelser inför visning – gå på visningar – plötsligt vinna budgivning – rensa – packa ner – lyfta kartonger – packa upp – och sen: inse att man inte har några möbler (nuläget).

Detta inlägg rundas också av med ett purfärskt minne, Karriärblogg-gängets sommaravslutning på Djurgården i Stockholm. Boule, god mat och trevligt sällskap! En väldigt fin avrundning på året som bloggare och en relativt stolpig avrundning på detta inlägg.

Nåja.

Tack för mig allihop, och till alla er som funderar på en karriär på EY: hoppas vi ses i korridorerna framöver!

/Sebastian