Året som bloggerska och nya utmaningar!

Hej!

Mitt år som bloggerska börjar lida mot sitt slut, vilket även betyder att jag har jobbat heltid på EY i ett och ett halvt år nu. Jag tänkte summera året som varit för er läsare, men insåg att bloggen ju redan är den bästa summeringen av vad som skett under året. Jag har haft ett år av intensiva projekt mixat med lugnare, lärt känna en massa roliga kollegor och varit i Stockholm en hel del. Ibland har jobbet inkluderat härliga resor (se t.ex. mitt första inlägg här) och ibland har vardagen mest rullat på, vilket också kan vara väldigt skönt ibland (läs mer om En helt vanlig tisdag på EY). Oavsett vilken typ av period jag varit i, har ni bloggläsare fått följa med. Det är väl egentligen det bästa med bloggen, att den verkligen ger insyn i vardagen på ett sätt som ni utomstående inte riktigt kan få på rekryteringsevent, mässor och liknande.

Sommarmiddag med kollegorna.

Något jag verkligen uppskattat med bloggandet är möjligheten att få vara kreativ, fundera på upplägg, ämnen och uttrycka sig på ett mer informellt sätt än i det dagliga arbetet. Bloggen har också gett tid till reflektion över vardagen – om jag känt mig stressad över att skriva ett blogginlägg en vecka, som vanligtvis bara är kul, är det förmodligen för att jag tagit på mig lite för många arbetsuppgifter och bokat in för mycket aktiviteter på kvällarna. Vissa veckor har jag hur mycket som helst att skriva om och då inser jag hur mycket kul jag får vara med om på EY.

Hösten 2018 ser jag också fram emot (även om det ska bli oerhört skönt med semester först). I september väntar TAS kick-off i Riga och direkt efter det en kurs i Marrakech. Jag har alltid velat åka till Marocko så det ska bli fantastiskt! Något annat spännande som väntar i höst är att jag faktiskt inte släpper bloggen helt, tvärtom faktiskt. Jag ska nämligen ta över projektledarrollen för Karriärbloggen och kommer därmed vara ännu mer involverad, om än mer bakom kulisserna. Rollen inkluderar bland annat att hitta nya skribenter till bloggen, säkerställa att vi skriver om intressanta ämnen och roliga events och helt enkelt se till att bloggen är en rolig och givande plats att vara på, där ni får en riktig insyn i livet på EY. Sen kommer jag säkert inte kunna hålla mig från att skriva ett inlägg då och då :). Och vem vet, någon av er läsare kanske blir en ny karriärbloggare framöver!

Önskar er alla en underbar sommar!

Lisa