Tack för den här tiden!

Hej kära bloggläsare!

Här är jag och min kull sista kvällen på utbildningsveckan på Rhodos förra veckan!

Nu är det alltså dags, åtta inlägg senare, att skriva mitt sista inlägg som bloggare på Karriärbloggen. Det betyder att det är ungefär tio månader sedan startskottet på EY. Tio månader som har bidragit med enormt mycket ny kunskap, nya kollegor och ett riktigt bra kliv in i arbetslivet och det “riktiga” vuxenlivet.

Jag tänker tillbaka till den 22 augusti 2017, första dagen på nya jobbet. Nervositeten, ångesten över klädval och framförallt alla mina förväntningar på nästa steg i livet. Några lärdomar nu så här i efterhand är att:

  1. Oron och nervositeten över om mina kunskaper från universitetet var tillräckliga var helt naturliga, men inget som någon ny behöver oroa sig över. Vi lär oss otroligt mycket på jobbet från start och det finns alltid någon i närheten som du kan ställa frågor till.
  2. Ingen kommer ihåg vad jag hade på mig min första dag på jobbet, så det spelar inte så stor roll som jag trodde.
  3. Mina förväntningar på jobbet har till och med överträffats! Jobbet är ännu mer varierat och roligare än jag trodde och kollegorna som jag har träffat är guld värda. Det är otroligt lärorikt att få se så många olika branscher och företag och få en inblick i hur de fungerar, och dessutom få göra det tillsammans med alla mina härliga team.
Jag tackar för den här tiden på Karriärbloggen tills vi ses igen, antingen som ett gästinlägg eller kanske i hissen på kontoret!

Något som var väldigt uppskattat i början, när självkänslan inte var på topp och det snurrade runt frågor i huvudet, var det faktum att jag hade en fadder. Nu är det istället jag som har fått kontaktuppgifter till en av er där ute som ska börja i augusti. Jag ska ta rollen som fadder och finnas till hands för att hjälpa till och lära ut allt det som jag har lärt mig mitt första år. Allt ifrån konkreta revisionsfrågor till vilket kaffe på kontoret som är bäst eller kanske hjälpa till att reda ut en och annan förkortning som övriga kollegor slänger ur sig. Det var ju faktiskt just det jag hade svårt för till en början, läs mitt första inlägg här.

För att sammanfatta det hela vill jag avsluta med att ta upp fyra saker som jag har uppskattat mitt (snart) första år på EY. Jag uppskattar att:

  1. Jag får jobba med så otroligt många trevliga och kunniga människor.
  2. Jag blir utmanad på jobbet och har väldigt varierande arbetsuppgifter och arbetsmiljöer.
  3. Det alltid händer något kul på jobbet eller med kollegorna även efter arbetstid.
  4. Jag helt enkelt har väldigt kul på jobbet!

Då säger jag tack för mig och tack för den här tiden. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka som gästbloggare i framtiden, men för nu lämnar jag tangentbordet och blickar mot en härlig semester.

Ha det fint!

/Hanna