På återseende!

Hej kära läsare.

Ett år har gått fort. Detta är det sista inlägget jag skriver för Karriärbloggen. Det har varit ett spännande år och jag har fått lära mig så otroligt mycket. Inte bara om vad ett jobb inom revision innebär, utan även otroligt mycket om mig själv.

Jag tänkte skriva en liten summering kring året idag. Rättare sagt, lite kortfattat om vad jag har lärt mig. Jag startade året som en ganska vilsen nyanställd, många nya intryck och allting var ganska svårt att sätta sig in i. Fördelaktigt som nyanställd var att jag fick en fadder som tog hand om mig i början, en person som guidade mig genom det nya jobbet, allt från vilken kaffemaskin som var bäst till hur jag skulle göra i olika jobbsituationer.

Utbildningsdags! Den här gången är vi på Rhodos.

Viktigt för självkänslan var också att jag fick en sådan oerhört bra ”kull” av kollegor. Möjligheten att lära känna dem bättre genom olika utbildningar (i Sverige och utanför) har medfört att jag har haft möjlighet att bolla idéer och tillvägagångssätt vilket inte hade varit lika lätt om jag hade suttit själv i båten.

Under årets gång har jag även lärt mig vad det innebär att jobba i olika team-konstellationer. Det har varit oerhört intressant att få möjligheten att arbeta med så många olika människor, detta är något som jag har uppskattat otroligt mycket.

Möjligheten att få träffa kunder samt lära sig om företag har varit en utmaning men även väldigt spännande. Det är väldigt lärorikt att få ta del av olika företagskulturer samtidigt som man lär sig mer om olika företag som man tidigare inte hade en aning om.

Det har varit ett fantastiskt spännande och roligt första år på EY, men nu känns det som att jag är redo för att vila upp mig och ta lite semester.

Med detta sagt tackar jag för mig och önskar er alla en trevlig sommar. Ta hand om er och på återseende vänner.

/Jacob