Cirkeln är sluten

Hejsan alla bloggfantaster,

På EY:s Stockholmskontor är kundmötesrummen på bottenvåningen döpta efter engelskans fonetiska alfabet. Alla bokstäver, från Alfa, Bravo, Charlie och Delta till Whiskey, X-Ray, Yankee och Zulu, finns representerade. Ett av de minsta av dessa mötesrum är rummet för bokstaven K – Kilo. Det var i Kilo som jag spenderade mina första timmar någonsin på EY:s kontor, i fredags för exakt ett år sedan.

Kilo – där allt började och allt fortsätter.

Kilo rymmer fem personer, kanske sex om man gillar att trängas, och är alltid rätt mörkt då persiennerna som sitter framför fönstren som vetter ut mot korridoren är trasiga och inte kan dras upp. Jag har dock ingenting emot detta, då Kilo tack vare detta blir ett rum helt utan distraktioner och tillåter en att med lätthet fokusera på jobbet framför en.

Detta kände jag redan för ett år sedan, då jag innanför Kilos omslutande väggar tog mig igenom en caselösning, två intervjuer och hinkvis av nervöst svettande, innan jag fick beskedet om att jag hade lyckats landa mitt första riktiga jobb.

Det är ganska svindlande att tänka att det sedan dess har gått ett helt år. Och när jag nu skriver det här inlägget, mitt sista som skribent för Karriärbloggen innan nästa bloggkull tar över, och tänker tillbaka på allt jag har gjort i år, blir det ännu mer uppenbart hur snabbt allting har gått.

Mitt hetaste tips (men knappast mest överraskande), till alla er som i augusti kommer joina oss från plugget, blir därför att se till att göra det absolut mesta och bästa av tiden här. Var en ja-sägare, sådant uppskattas alltid, och våga ta er an nya utmaningar inom i olika sektorer med människor ni inte har jobbat med tidigare. Ni behöver inte heller vara oroliga för att steget från skolbänken till kundmöten är för stort. Människorna här gör allt för att stötta, hjälpa och inspirera, så det handlar egentligen bara om att ta rygg på någon mer senior och learn by doing.

Nu kommer min kollega in i rummet som jag sitter och skriver i. Han och jag har en hel del att göra idag då vi har mycket material att förbereda som snart ska presenteras för kund. Det är mörkt i rummet. Jag ber honom att trycka på knappen för att dra upp persiennerna men ingenting händer. Med allt som har hänt och som jag har lärt mig i år är det skönt att Kilo är sig likt. Cirkeln är sluten.

Stort tack för i år!

Jesper


Kommentera