Tre skjortor och en Powerpoint

Hej!

I detta inlägg följer jag i fotspåren av giganter inom bloggvärlden. Generationer bloggare har sedan urminnes tider, steg för steg, mejslat fram en metod om vad blogginlägg ska handla om, så självklar, och så oomtvistad, att den bara inte kan gå fel. Med omvärldens blickar vända mot mig – axlandes ansvarets tunga börda – ger jag mig i kast med ett eget försök att skriva om detta ämne: min dag idag.

Jag strök tre skjortor det första jag gjorde på morgonen.

Under vintern och egentligen ända fram tills nu har jag kunnat dölja min lathet när det gäller att stryka skjortor genom att alltid ha en tröja på mig (är hos en kund där vi har sådan dresscode). Igår insåg jag att det inte längre är hållbart att gå runt med ylletröja – något var tvunget att göras.

Arbetsuppgiften som präglat dagen har varit att få till en presentation utifrån en white board-diskussion vi hade inom projektet. Riktigt utmanande! Plötsligt ska vårt lösa prat om strategi och ”vägen framåt” bli till en strukturerad Powerpoint. Men allt blir gjort bara man lägger ner lite tid på det! Har fått iväg en version till min projektledare nu som jag är nöjd med.

Vilse i underlandet.

På eftermiddagen hade jag ett möte i en annan del av företagsområdet. Tar kanske 10 minuter att gå dit, och sista biten går genom kulvertar under byggnaden. På vägen dit fick jag guidning i telefon för att hitta. På vägen tillbaka gjorde jag misstaget att titta ner i min telefon medan jag gick, och var vilse efter bara någon minut. Istället för att genast vända tillbaka och börja om, försökte jag mig på en variant där jag fortsatte rakt fram och tänkte att det inte kan vara så svårt att hitta.

En kvart senare – jag ser solljus och ger mig själv en glass i tröstpresent.

Dagen avslutas med ett besök i en klätterhall i närheten. Hoppas du också har en lagom händelserik dag som rundas av på bästa sätt!

Allt gott 🙂

/Sebastian


Kommentera