TAS Female Network

En tidig fredagsmorgon häromveckan intog en stor del av alla kvinnor på TAS Spegelsalen på Berns för att äta frukost tillsammans – en aktivitet ordnad av TAS Female Network!

Frukostevent på Berns med TAS Female Network.

TAS Female Network (TFN) är ett forum för oss kvinnor på TAS, där vi kan lära känna, stötta och inspirera varandra, bygga nätverk och tillsammans försöka bidra till större mångfald på TAS. Tanken är att forumet ska ge feedback till TAS ledare om hur vi alla tillsammans kan se till att öka antalet kvinnor på TAS och förbättra vår arbetsmiljö (inte bara för kvinnorna såklart). I praktiken innebär det att vi har workshops och diskussioner om olika frågor, samt ses över lunch, middag, AW etc.

Just denna morgon var vi ~20 tjejer som alltså samlades på Berns innan jobbet för att äta frukost och umgås. Tjejerna som anordnat eventet höll en kort presentation om vad TFN är och gör, främst för de nyanställda som var med för första gången. Sedan fick vi alla berätta lite om oss själva, innan vi återgick till att mingla runt och äta upp frukosten. Nästa gång vi ses står AW med bubbel på agendan istället! Vi brukar även ha en egen lunch tillsammans på TAS kick-off (som sker utomlands en gång om året) där en kvinnlig partner håller ett inspirationstal. Tanken är att nätverket ska vara ett gäng vänner som kan stötta och inspirera varandra i karriären.

Relativt sett är vi inte så många kvinnor på TAS än, även om det absolut har förbättrats mycket på junior nivå de senaste åren. Det är därför bra att kunna utbyta erfarenheter med varandra. Jag tycker att det är otroligt viktigt med kvinnliga förebilder i en mansdominerad bransch. För mig personligen är det extra viktigt att ha förebilder som visar att det går att kombinera jobb med familjeliv, något jag har som framtida krav för att kunna ha en långsiktig karriär på EY. Jobbet har hittills gett mig fantastiska vänner – även manliga såklart – men det känns bra att ha andra kvinnor i min närhet som kan relatera till samma typ av utmaningar som jag själv möter och ge mig tips på vägen.

Tre underbara kollegor, vänner, stöttepelare och förebilder.

Jag vill lära mig mer om hur jag kan skapa långsiktiga karriärmöjligheter på EY, hitta kvinnliga förebilder, inspirera andra till att växa, få fler kvinnor att söka sig hit, och förhoppningsvis själv kunna vara en kvinnlig förebild framöver. Därför har jag precis erbjudit mig att vara med i det ansvariga teamet för TFN. Imorgon ska vi träffas över en lunch i solen och planera framtida aktiviteter!

Nästa gång vi hörs är det för sista (!!) gången, i alla fall via den här bloggen. Lovar ett sammanfattande inlägg av året som varit, med inslag av både toppar, dalar och allt däremellan. Allt för att ni ska få en så bra insyn som möjligt i vad ett jobb på EY kan innebära!

Önskar er alla en fin dag :).

Lisa


Kommentera