Givande mentorskap genom Volunteering at Work

Hej,

Jasaman Alinazari

Jasaman Alinazari heter jag och jag jobbar till vardags som revisor på EY:s Malmö-kontor. När jag inte sysslar med revision är jag också engagerad som koordinator för EY:s program för samhällsengagemang, Volunteering at Work, för södra Sverige.

Genom VaW har jag nu i två omgångar varit engagerad som mentor för organisationen som heter just Mentor. Mentor är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar. Alla ungdomar mellan 13 och 17 år kan få en mentor oavsett vad de har för tidigare bakgrund. Som mentor träffar man under ett års tid en ungdom. Jag och min ungdom har under året fikat, gått på bio, tränat och gjort olika aktiviteter. Jag har fungerat som en vuxen kompis och förebild som man kan prata med eller bara göra roliga aktiviteter ihop med. För mig har detta varit en lärorik upplevelse, otroligt spännande och roligt att följa med i en ungdoms vardag och tankar kring framtiden. Vi har träffats ett par timmar varannan vecka under årets gång.

Bowling är en av de aktiviteter som jag och den ungdom jag är mentor för provat på tillsammans.

Under året brukar Mentor även bjuda in till gemensamma aktiviteter där man träffar andra mentorer och ungdomar. Det är otroligt kul att få träffa andra engagerade och utbyta erfarenheter. Jag har verkligen växt genom denna erfarenhet, att finnas där för någon som en extra vuxen och stötta och peppa har varit otroligt givande och är någonting jag verkligen rekommenderar!

Att engagera sig i samhället har alltid varit ett stort intresse för mig och jag tycker att det är en fantastisk möjlighet att vi på EY kan lägga upp till 16 timmar av vår arbetstid per år på volontärarbete. Mitt intresse fick mig också att engagera mig ytterligare genom att i höstas söka till vår projektgrupp för VaW som koordinator, för att kunna vara en större del av volontärinsatserna på EY.

Hälsningar,
Jasaman


Kommentera