Några tips om du är intresserad av att arbeta med revision

Hej alla bloggläsare!

Nu börjar fler och fler uppdrag att bli färdiga för denna gången. Jag har börjat märka att kalendern blir mindre röd för varje vecka som går. Jag har fortfarande en hel del projekt kvar som ska fixas, men om jag jämför det med vecka tre så har det lugnat ner sig ganska markant. Det har gett möjlighet till att reflektera över den tid sedan slutet på augusti förra året som jag har varit en del av EY-familjen. Även om jag inte har jobbat ens ett år ännu känner jag att jag har utvecklats oerhört mycket.

Korpboll med kollegor, Wenger tackar för sig efter 22 fantastiska år och vi tackar motståndarna för tre poäng.

Jag minns den här tiden förra året, själv kände jag inte till särskilt mycket om yrket och detta gjorde mig nervös inför vad som väntade. Jag upplevde under den här tiden att Karriärbloggen var ett bra hjälpmedel för att kunna gå in och läsa på om vad yrket innebar. Framförallt tyckte jag det var bra att få läsa inlägg som gav lite tips och tricks inför mitt nya jobb. Därför tänkte jag dela med mig av just lite tips och tricks så att ni som eventuellt ska börja till hösten kan känna er lite lugnare.

  1.  Om du inte redan använder dig av to do-lista, börja implementera detta redan nu. Skriv ner allt du ska göra oavsett om det är privat eller hör till jobbet. Ett jobb inom Assurance medför många olika teamkonstellationer och således många olika bollar i luften. Ibland kan du bli lite överväldigad när det är olika saker som ska redas ut samtidigt. När dessa situationer uppstår är det skönt att ha en lista som du kan återgå till och stämma av.
  2. Tro på dig själv. Men andra ord, var inte blyg för att testa nya grejer. Det är inte alltid enkelt att testa på nya saker eller att ta eget ansvar. Hos EY får du möjlighet till detta från dag ett och du lär dig så mycket om dig själv om du vågar ta eget ansvar och inte är rädd för att göra fel.
  3. Du kan alltid be någon om hjälp. Är det så att du upplever något som svårt eller inte vet vad du ska göra, så kan du alltid fråga en kollega. I och med att du jobbar i team så är det väldigt skönt att veta att du aldrig är ensam, det finns alltid någon som du kan vända dig till. Så våga fråga.
  4. Ta del av aktiviteter och den teambuilding som erbjuds av EY. Det är inte bara kul utan det är också en möjlighet att lära känna dina kollegor utanför jobbet. Och det finns något som passar alla.

Jag hoppas att mina tips har hjälpt dig något så att du kan känna dig lite mer förberedd för ett jobb hos EY!

/Jacob


Kommentera