CV-tips, och hur det kom sig att jag började på EY!

Hej!

För ett år sedan satt jag och skrev min masteruppsats i hälsoekonomi – nu arbetar jag på ett av EY:s projekt inom hälsosektorn. Samma område, men väldigt olika uppgifter. Detta inlägg kommer handla om hur det kom sig att jag började arbeta på EY, vilket jag skulle säga är ett resultat av vilja, omedvetna preferenser, och inte minst: slumpen. Jag rundar av det hela med några CV-tips!

Någon annan som också saknar vintern?

Medan jag pluggade fick jag upp ögonen för yrket managementkonsult. Jag tyckte det lät spännande att snabbt sätta sig in i organisationers problem och sedan arbeta för att implementera konkreta lösningar. Men det var inte så att jag visste att det var exakt detta jag ville göra efter studierna. Det finns ju väldigt mycket som låter intressant! Efter första terminen på universitetet var jag till exempel ganska övertygad om att min uppgift i livet var att bli professor och skriva en bok som räddade världen. Professorsidén har fått ge plats åt andra drömmar, men tanken om att skriva och viljan att rädda världen lever kvar!

Jag läste en master i nationalekonomi, men kunde inte släppa den där känslan av nyfikenhet på managementkonsult-yrket. Så för att ta reda på om det var något för mig sökte jag EY:s Summer Internship och anslöt mig snart till klubben av tusentals andra som också fick ett nej tack på sin ansökan… Oh well.

Men!

Istället tipsade HR-avdelningen mig om att söka Talent Training. Sagt och gjort. Talent Training består av ett antal kurstillfällen på EY:s kontor i Stockholm, men är framförallt en chans att lära känna företaget bättre. Processen för att få en plats på programmet liknar första delen av den man går igenom när man söker jobb på EY. Man gör först ett antal tester på nätet och kan sedan gå vidare till en första intervju, där man också gör ett mindre case. Om det går bra så är man med på Talent Training! Om man sedan är intresserad av att söka jobb på EY kan man gå direkt till de senare stadierna av intervjuprocessen.

För min del blev jag bara mer taggad på EY efter att ha gått Talent Training. Har du också känslan av att managementkonsult kanske är något för dig? Skicka en jobbansökan, och se vart slumpen för dig! Via våra karriärsidor hittar du vilka tjänster som finns att söka just nu.

Och för att hjälpa slumpen på traven lite avslutar jag med några CV-tips från min kollega Sofie:

  1. Skriv i kronologisk ordning med det senaste först och börja med det mest relevanta – din utbildning!
  2. Gör det visuellt tilltalande och enkelt för läsaren!
  3. Få fram din personlighet. Vem är du? Vad är du intresserad av? Vi är en people business som drivs av och för människor och vi vill lära känna dig!

Bubblare: Glöm inte kontaktuppgifter!

Ha det bäst!

/Sebastian


Kommentera