AW? Eller varför inte dreja?

Hej kära Karriärbloggläsare!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig påsk med äggletande, sill och förhoppningsvis ett och annat glas påskmust. Själv ska jag förlänga påsken med en tripp till italienska Alperna och avnjuta en välförtjänt semester efter en tuff högsäsong.

Men innan jag sticker iväg är det dags för ännu ett inlägg här på Karriärbloggen. Idag tänkte jag slå ett slag för allt det sociala som följer med på traven med en anställning på EY. Det var något som jag förundrades över som ny på jobbet. Det var inte enbart ett jobb jag signade upp mig på, det är så mycket mer än så. Det finns diverse olika sektioner där du som anställd kan träffa andra för en löptur, ett yogapass eller varför inte en helg på längdskidor. Det finns även sociala arrangemang som gör att det alltid händer något roligt med kollegorna i vardagen. Det tror jag är väldigt viktigt, att bryta av jobbet med något underhållande.

Här är jag och mina två kollegor och testar på drejning.

Inget av det här hade varit lika kul om det inte var för mina kära kollegor. Kollegorna är just det som gör mitt jobb till det bästa tänkbara jobbet. Jag får jobba med väldigt många likasinnade och härliga människor, vilket har gett mig flera vänner för livet. Det bidrar såklart till att jobbet blir ännu roligare. Det händer ofta något roligt även utanför jobbet och det finns alltid någon som är sugen på en AW, en middag eller varför inte lite drejning. För det är faktiskt något som jag och två kollegor gjorde en dag efter jobbet. Vi åkte och testade på drejning. Vi hade pratat om hur vi alla ville testa det och en dag kände vi oss lite extra kreativa och tog tag i saken.

Känslan av att byta sina skor mot innetofflor och ta på sig ett förkläde var en riktig “trip down memory lane” och det kändes som vi var tillbaka på fritids. Dreja var inte helt enkelt men det var helt klart kul. Det var en perfekt aktivitet efter jobbet för att koppla bort allt annat och infinna sig i lugnet i lokalen. Byta fokus från vardagens revisionsuppgifter till att centrera en degklump, vilket tro det eller ej är förvånansvärt svårt.

För att spinna vidare på det sociala temat som har präglat dagens inlägg och för att skapa förväntningar inför mitt kommande inlägg tänkte jag introducera min avdelnings kommande gruppresa. Vi ska nämligen åka en helg till Åre på konferens om två veckor, vilket kommer bli riktigt kul. Det ska bli spännande att resa bort tillsammans med hela gruppen och skapa en ännu mer avslappnad relation till kollegor av olika rank och i olika åldrar utanför jobbets lokaler. Dessutom får jag tillfället att faktiskt prata med vissa som jag inte har arbetat med än och därför inte har fått chansen att lära känna. Men mer om detta i nästa inlägg! 🙂

För att kunna briljera lite extra på den kommande gruppresan och kanske locka fram ett par fräknar på näsan tackar jag nu för mig för den här gången och rör mig mot mitt flyg till Alperna.

Hej så länge!


Kommentera