Tre anledningar till varför EY ger dig en flygande start på karriären

Nu är det påsk och det känns skönt med några dagars ledighet innan högsäsongen drar igång för oss på Tax. Det sägs att alla goda ting är tre och i detta inlägg vill jag dela med mig av tre anledningar till varför EY ger dig en flygande start på karriären.

Du kommer att ha en fantastisk utvecklingskurva
När jag började på EY involverades jag i olika uppdrag och arbetsuppgifter direkt. Detta är något som jag tror att de allra flesta som börjar på EY känner igen sig i. Självklart får vi några dagars introduktion men relativt tidigt får vi börja med kundarbete. I början känns det nästan lite skrämmande men i det långa loppet är det ju faktiskt så man utvecklas. Uppgifter som till en början har känts svåra och kanske till och med omöjliga har i många fall visat sig vara mycket enklare än vad jag har trott. Jag har ofta tänkt att jag gör ett försök och ser hur långt jag kommer och i de allra flesta fall har jag klarat mycket mer än vad jag trodde från början. Att kunna svara på den där kluriga frågan eller lösa den där kluriga arbetsuppgiften stärker självförtroendet enormt mycket. Det är också det faktum att vi som nyanställda på EY ställs inför de frågorna och uppgifterna relativt tidigt som är en bidragande faktor till att utvecklingskurvan blir brant. Jag tycker att det är häftigt att tänka på hur mycket jag har lärt mig, och jag är väldigt glad för att jag valde EY, för jag vet att min utvecklingskurva kommer att fortsätta peka uppåt i många år till.

När det snöar utanför fönstret är det skönt att kunna drömma sig tillbaka till avslutningsmiddagen i Toledo som intogs i den spanska kvällssolen.

Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter
Denna punkt hänger mer eller mindre ihop med den förra eftersom variationen på arbetsuppgifterna, som är en naturlig del av konsultrollen, bidrar till att vi får erfarenhet från olika kunder och deras branscher vilket i sin tur bidrar till utveckling. Utöver att det är kul att arbeta med olika kunder och deras frågor, vilket jag har skrivit om i tidigare blogginlägg, bidrar variationen av arbetsuppgifterna till en bred kompetens. Att få möjlighet att bredda kompetensen så tidigt som möjligt i karriären är värt mycket och det är tack vare den stora variationen på arbetsuppgifterna som det är möjligt.

Du kommer att ha kul
Sist men absolut inte minst, utan snarare den viktigaste komponenten för att helheten ska kunna bli bra – du kommer att ha kul. För de allra flesta börjar anställningen på EY med en vecka i Spanien. En intensiv, lärorik men framför allt rolig vecka. Att få börja med en vecka som till stor del går ut på att lära känna såväl kollegor som EY är en bra introduktion. En vecka går snabbt men väl på hemmaplan fortsätter det roliga med diverse kick-offer, utbildningsdagar, after works och mycket, mycket mer. Det finns helt enkelt alltid något roligt att se fram emot och jag tror inte att jag talar bara för mig när jag säger att även en grå måndag oftast är rolig på EY.

Till dig som går i jobbsökartankar vill jag bara säga att det inte är mycket att vänta på – skicka in din ansökan nu. En flygande start på karriären väntar dig och jag vågar nästan lova att du inte kommer att ångra att du skickade in den där ansökan.


Kommentera