Glad påsk!

Hej alla Karriärbloggen-läsare!

Hoppas att allt är bra med er, att ni ser fram emot påsken och att ni får lite ledigt samt god påskmat.

Årets första takfika.

Här på Göteborgskontoret rullar allt på i en ordentlig fart. Man märker att det fortfarande finns saker att göra då kollegorna är online och svarar på mejl sent in på kvällarna. Trots sena kvällar är alla fortfarande trevliga och glada, det är en riktigt härlig atmosfär som genomsyrar kontoret. Jag vet inte om det har att göra med det härliga vädret som har erbjudits de senaste dagarna i staden på G, eller om det är att folk på EY bara är allmänt glada. Men det är klart att det finns anledning att vara glad när det visar sig att vi är branschens mest populära arbetsgivare!

Det är alltid kul att höra att ens arbetsplats lockar fler och fler människor till sig. Jag tycker att det skapar ett driv hos oss som jobbar på EY att bli ännu bättre och på så sätt skapa en ännu bättre arbetsplats. Sen är det givetvis trevligt att fler vill bli en del av EY-familjen, som jag själv tycker så mycket om.

Mars månad har verkligen sprungit förbi med många deadlines och många nya kundbesök. Det har inneburit en stor omväxling i form av arbetsplats, team, arbetsuppgifter och lunchställen (det viktigaste). Jag pratade med en av mina bekanta härom veckan som jobbar för ett annat företag. Han har ett mer ”vanligt” jobb som innebär 8-17 varje dag på samma kontor. Vi hade inte hörts på ett tag och vi ställde båda den klassiska frågan som man ställer till någon som man inte har sett på länge: ”Vad har du gjort den senaste tiden?” Min kompis svarade: ”Du vet, det vanliga – jobb.” Jag tänkte direkt ”Oj, den känslan har jag inte haft sen jag började på EY.” Jag får jobba på olika orter, jag träffar konstant nya människor, skapar mig ett stort nätverk och får lära mig om olika företag hela tiden. Det kanske är det som gör EY till en sådan bra arbetsgivare. Jobbet är en stor del av livet och då är det väl lika bra att man trivs?

Nu ser jag fram emot påsken och lite avkoppling, det ska bli skönt. Jag hoppas att alla läsare där ute vilar upp sig ordentligt och att ni också söker er till EY. Ni kommer inte ångra det.

Glad påsk!

/Jacob


Kommentera